Megugrott a Szuperliga nézettsége – kiderült, hogy melyik meccs volt eddig a legnépszerűbb

Növekszik a hazai élvonalbeli labdarúgó-bajnokság nézettsége, a Hivatásos Labdarúgóliga (LPF) és a közvetítési jogokat birtokló eAD szerdai bejelentése alapján a Prima Sport és a Digi Sport csatornákon sugározott Szuperliga mérkőzések egyre több nézőt ültetnek le a tévéképernyők elé.

A júliusi és az augusztusi adatokat hasonlították össze a tavaly ugyanezen időszakban mért mutatókkal, amely alapján a 2013-as 2,45 nézettségi pont (rating point) helyett ezúttal a célközönség 2,49 százalékát érték el.

Fotó: lpf.ro/képernyőmentés

Az eddigi Szuperliga-meccseket összesen 6,3 millióan nézték Romániában, a legtöbben a bajnoki címvédő FCSB összecsapásaira voltak kíváncsiak, még azzal együtt is, hogy George Becali fővárosi gárdája visszaesést mutat a nézettség tekintetében. Közvetlenül mögötte a rangsorban a Dinamo a második, de a Craiovai Universitateának is nőtt a népszerűsége.

A szezon eddigi legnézettebb mérkőzése az FCSB–UTA összecsapás volt, mögötte a Rapid–Dinamo és az FCSB–Kolozsvári Universitatea találkozók állnak „dobogós helyen”.

Fotó: lpf.ro/képernyőmentés

Az erdélyi alakulatok közül amúgy a Kolozsvári CFR vezet, ugyanakkor a nézettség terén a legnagyobb növekedést a Hermannstadt és Sepsi OSK produkálták. Az UTA és a Kolozsvári Universitatea rontottak.

A Szuperliga idei szezonjából eddig nyolc fordulót rendeztek. Legközelebb vasárnap, a Kolozsvári CFR–FCSB rangadó növelheti a nézettséget.

(Illusztráció: Sepsi OSK/Facebook)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?