banner_WcGrRqIF_eurot_Anyasagi_webb_2024-10-15_970x250.png
banner_Vs7ERmQb_eurot_Anyasagi_webb_2024-10-15_728x90.png
banner_saW4mTn2_eurot_Anyasagi_webb_2024-10-15_300x250.png

Superliga: Magabiztos győzelmet aratott Nagyszebenben a Sepsi OSK

A háromszékiek hosszú idő után nyertek ismét vendégként, négy góllal verték meg az FC Hermannstadt csapatát.

Vasárnap kora délután folytatódott a román labdarúgó Superliga tizenkettedik fordulójának programja. Nagyszebenben az FC Hermannstadt látta vendégül az elmúlt meccsein rossz formát mutató Sepsi OSK-t.

 Valentin Suciu kezdőcsapatában meglepetést jelentett, hogy nem Niczuly Roland állt a kapuban, hanem Gyenge Szilárd, de a visszatérő Andres Dumitrescu is lehetőséget kapott a játékra. A nagyszebeni csapat szintén nem tudott győzelmet aratni az elmúlt fordulókban, de a tabellát nézve jobb helyzetből várta a találkozót a háromszékieknél.

Fotók forrása: Hermannstadt Facebook-oldala

Cosmin Matei előtt adódott az első nagyobb lehetőség a meccsen, aki jó helyzetben kapta meg a labdát a tizenhatoson belül, lövése viszont rendkívül rosszul sikerült. Egy perccel később már sokkal jobban kijött a lépés az OSK-nak, Dumitrescu remek beadását követően El Sawy fejelt a hálóba, ezzel megszerezték a vezetést a vendégek. Egy jól felépített ellentámadást követően

Gólját követően irányítani tudta a játékot a szentgyörgyi csapat, nem volt esélye a nagyszebenieknek kibontakozni. Bár volt néhány kisebb helyzete a találatot követően is a piros mezeseknek, nagy nyomást nem helyeztek a hazaiak kapujára, a félidő végéhez közeledve így is megduplázták előnyüket. El Sawy beadására Florin Ștefan érkezett pontosan és magabiztosan be is fejezte a helyzetet.

Ahogyan várható volt, a Hermannstadt a szünet után megpróbált sokkal agresszívabban játszani, mint korábban, Gyenge Szilárdnak a második játékrész elején először kellett védenie. Erre nem sokkal később még nagyobb helyzettel válaszolt a Sepsi, de ezúttal Căbuz kapus is hárította Coman lövését.

Ezt követően úgy tűnt, szépítenek a nagyszebeniek az eredményen, a kovásznaiak védelme megingott Balaure szögleténél, Murgia közelről tudott viszonylag szabadon a kapuba találni. A gólt percekig ellenőrizte a VAR, a bíró pedig végül úgy ítélte meg, hogy Gyengét befolyásolta helyezkedésével egy lesen álló játékos és érvénytelenítette a találatot.

A hazaiakat felháborította ez a döntés, dühüket pedig fokozta, hogy a 70. percben a játékvezető tizenegyest is ítélt a Sepsi OSK-nak, amelyet Alimi gond nélkül értékesített, ezzel pedig el is döntötte a meccset.

Bár mindkét oldalon adódtak még lehetőségek, a végén negyedszer is a háromszékiek találtak be, egy laza kontra után Neskovics is feliratkozott a gólszerzők közé. 4–0-ra nyert a Sepsi OSK, megtörve ezzel rossz szériáját vendégként is, ugyanis a háromszékiek régóta nem tudtak saját pályájukon kívül bajnokit nyerni.

A vasárnapi játéknap folyamán pályára lép majd a Rapid Bukarest is Botoșaniban, este pedig FCSB – Gloria Buzău mérkőzést is rendeznek.

FC Hermannstadt – Sepsi OSK 0–4 (0–2)

Nagyszeben

Vezette: Marcel Bîrsan

Gólszerzők: Omar El Sawy (14.), Florin Ștefan (42.), Isnik Alimi (70.), Mihajlo Neskovics (90+8.)

Sárga lapok: I. Stoica (61.), F. Bejan (70.), V. Găman (77.), illetve F. Ștefan (32.), Sigér D. (89.)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?