Román Kupa: Az FK Csíkszereda bejutott a csoportkörbe, a Kolozsvári ,,U” kiesett

A rájátszás meccseit követően kialakult az idei román labdarúgó kupa csoportkörös mezőnye. Szerdán a Metalul Buzău okozta a legnagyobb meglepetést a Szuperliga éllovasának kiejtésével. A Vajdahunyadi Corvinul búcsúzott a sorozattól.

Tavaly még a labdarúgó Liga 2-ben találkozott egymással többször is az FK Csíkszereda és az Unirea Slobozia, utóbbi feljutása miatt viszont már elsőosztályú csapatként látogatott a székelyföldiek otthonában rendezett kupameccsre. A találkozó tétje a csoportkörbe jutás volt, Ilyés Róbert együttese pedig kiváló formája miatt reménykedhetett a győzelemben, ugyanis a másodosztályt négyből négy győzelemmel vezeti.

Bár nagyon sokáig gólnélküli döntetlenre és hosszabbításra állt a meccs, a 87. percben viszont Babati Benjámin gólt szerzett, ezzel a székelyföldiek kiharcolták a csoportkörös szereplést.

A Vajdahunyadi Corvinul a FC Argeș vendégeként lépett pályára és már a negyedik percben hátrányban találta magát. Már a félidő vége előtt megduplázták előnyüket a hazaiak Buhacianu góljával, végül pedig a meccset is megnyerték 2–0-ra, így ők jutottak tovább.

Metalul Buzău Facebook oldala

A csütörtöki játéknap legnagyobb meglepetését a Metalul Buzău csapata hajtotta végre a Kolozsvári Universitatea ellen. Constantinescu találatával 1–0-ra győzte le Szuperliga jelenlegi éllovasát a másodosztályú csapat, így ők folytathatják szereplésüket a sorozatban. Kevésbé bravúros játékkal, de a város másik együttese, a Gloria Buzău kevésbé bravúrosan, de szintén bebiztosította a továbbjutást, hosszabbításban kiejtve az Afumați csapatát.

Az FCSB, a Kolozsvári CFR, a Craiovai Universitatea, a Sepsi OSK, a Konstancai Farul, a Rapid, az UTA és a Galaci Oțelul is az októberben rajtoló csoportkörben csatlakozik a küzdelemhez. Az idei kiírás negyeddöntői és elődöntői áprilisban lesznek, míg a finálét május 14.-re tervezik. A Román kupa győztese az Európa Ligában indulhat a következő szezonban.

FK Csíkszereda Facebook oldala

Román Kupa, rájátszás

FK Csíkszereda – Unirea Slobozia 1–0

FC Argeș – Vajdahunyadi Corvinul 2–0

Afumați – Gloria Buzău 0–0, hosszabítás után 0–1

Metalul Buzău – Kolozsvári Universitatea 1–0

Korábbi eredmények:

Concordia Chiajna–Poli Iași 0–2

FC Voluntari–Dinamo 0–1

Focșani–Hermannstadt 0–3

Alexandria– Botoșani 0–1

Pașcani–Ceahlăul Piatra Neamț 0–2

Nagybánya–Râmnicu Vâlcea 2–3

Kolozsvári Sănătatea–Câmpulung Muscel 2–1

Gyulafehérvári Unirea–FCU Craiova 1–1, büntetők után 5–4

Agricola Borcea–CSM Slatina 2–2, büntetők után 4–3

Popești Leordeni–Nyárádtői Unirea 0–2

Bihar FC–Resicabánya 1–3

Újszentes–Petrolul Ploiești 1–1, büntetők után 4–5

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?