Román Kupa: szoros csíkszeredai továbbjutás a Székelyudvarhely elleni rangadón

Egy gólt, és csíkszeredai továbbjutást hozott a Székelyudvarhelyi FC – FK Csíkszereda Hargita megyei futball-rangadó, amelyet a Román Kupa harmadik fordulójában játszottak szerdán késő délután. Bár nem volt kifejezetten durva a találkozó, az utolsó öt percben hét(!) sárga lapot is kiosztott Gabriel Mihuleac játékvezető.

Székelyföldi derbit hozott a labdarúgó Román Kupa harmadik játéknapja, a másodosztályban szereplő, és már két fordulót letudó FK Csíkszereda az egy osztállyal lejjebb érdekelt, a bajnoki rajtra készülő Székelyudvarhelyi FC-hez látogatott. Az SZFC a kupa korábbi szakaszában előbb játék nélkül jutott tovább a Brassói SR Municípium gárdájával szemben (a barcaságiaknak nem voltak rendben a sportigazolásaik), majd 2–0-ra legyőzték a másodosztályból kizárt, alaposan meggyengült Brassói FC-t.

Az FK Csíkszereda, a többi tizenhét liga 2-es együttessel együtt a kupaküzdelmek harmadik körében szállt be a sorozatba és a területi elvek szerinti párosításnak köszönhetően a szomszédvár, Székelyudvarhelyhez látogatott. A találkozóra jó pár száz néző látogatott ki a Sétatéri stadionba. A közönség azt láthatta, hogy a mérkőzés elején, a papírformának megfelelően az FK alakított ki mezőnyfölényt. Magyari Szilárd több jó lövéssel is veszélyeztetett, és sorban érkeztek a vendégszögletek a hazai kapu elé. 

Nem szögletből, de pontrúgás nyomán született meg a vendégek vezető találata is. Jól elvégzett szabadrúgás után a hazai kapuvédő, Vlasa csak kiütni tudta a labdát, amelyet Jelena Richárd helyezett a kapu jobb oldalába (0–1). A vezetés megszerzése után sem álltak le a szeredaiak, azonban a félidő második felében jóval kiegyenlítettebbé vált a játék. Mindezzel együtt az FK közelebb állt a góllövéshez, mint a házigazda. A végig nagyon aktív Magyari a kupaforduló legszebb gólját lőhette volna, ha félfordulatból leadott kapáslövése nem száll kevéssel a felső léc fölé.

A szünet után a hazai szakvezetés pályára küldte a héten a Sepsi OSK-tól igazolt Sergiu Şerbant is. Bátor játékkal rukkolt ki a házigazda a második játékrészben, de nagyobb gólszerzési lehetőség a meccs hajrájáig nem igazán adódott előttük. A 61. percben Gavîrliţă révén ugyan Karácsony Márk kapujába került a labda, ám lesállás előzte meg a találatot, így maradt a minimális vendégvezetés. A csíkiak ifjúsági korú hálóőre a 85. percben bemutatott egy igazán remek védést Gavîrliţă próbálkozásánál és az egész találkozón kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott.

A végére még maradt némi izgalom és feszültség mindkét csapat játékosaiban, a 88. percben egyszerre három(!) szeredai játékos kapott sárga lapot, a ráadásban pedig némi kakaskodás is kialakult az FK tizenhatosán belül. Ám az eredmény nem változott, az FK Csíkszereda megőrizte minimális előnyét és bejutott a kupa következő fordulójába. A bajnokságban egy győzelemmel és egy vereséggel rajtoló szeredaiakra szombaton Vajdahunyadon vár újabb, keménynek ígérkező feladat a másodosztályba frissen visszakapaszkodott Corvinul otthonában.

Labdarúgó Román Kupa, 3. forduló
Székelyudvarhelyi FC – FK Csíkszereda 0–1 (0–1)

Székelyudvarhely, Sétatéri stadion
Vezette: Mihuleac Gabriel, asszisztensek: Diaconu Andrei és Contofan Iulian (mindhárman Jászvásár)
Gólszerző: Jelena Richárd (17.)
Sárga lap: Marucza Csanád (54.), Cristian Bogdan (90+2.), ill. Csürös Attila (44.), Berkeczi Csongor (74.), Karácsony Márk (87.), Kelemen Dávid (87.), Györgyi Arthúr (88.), Vita Dániel (90+2.), Makrai Gábor (90+4.)
SZFC: Vlasa – Aszalos, Cîrstian, Kovács, Hadnagy (Lázár, 62.), Sebestyén (Şerban, 46.), Antal (Boţia, 69.), Marucza, Farkas (Imets, 80.), Gavîrliță, Becze Vezetőedző: Lucian Nicolau
FK Csíkszereda: Karácsony Márk – Csiszér Balázs (Szabó Bálint, 65.), Berkeczi Csongor, Kelemen Dávid, Vita Dániel, Ronai Robert (Kárándi Botond, 65.), Veres Szilárd (Pintér Bence, 65.), Csürös Attila, Magyari Szilárd, Soufiane Jebari (Györgyi Arthúr, 72.), Jelena Richárd (Makrai Gábor, 80.) Vezetőedző: Ilyés Róbert

(Borítókép: Székelyudvarhelyi FC | László Ildikó)

Kapcsolódók

Kimaradt?