Péntek este Koszovóban játszik Románia labdarúgó-válogatottja, a magyarok szombaton kezdenek Németország ellen

Péntek este Koszovó vendégeként kezd Románia labdarúgó-válogatottja a Nemzetek Ligájában. Magyarország szombaton játszik Németország ellen, idegenben.

Mircea Lucescu, Románia labdarúgó-válogatottjának újonnan kinevezett szövetségi kapitánya alapvetően a nyári Európa-bajnokságon szereplő játékosokra épít, de újoncot is avathat. Meghívta ugyanis Mihai Lixandrut az FCSB középpályását, aki először öltheti magára a válogatott mezét. A 25 fős keretből 16 labdarúgó külföldi csapatban szerepel, a hazai Szuperligából 9 játékos kapott meghívást.

Amúgy a hátvédek sorában az egyszeres válogatott, a Krakkóban futballozó Virgil Ghiță is lehetőséget kap, de nem hiányzik a keretből Răzvan Marin, Florinel Coman, Valentin Mihăilă, Denis Drăguș, Goerge Pușcaș, Denis Alibec, Nicușor Bancu, Alexandru Chipciu, Andrei Burcă és Cristian Manea sem. A pristinai mérkőzést az Antena 1 közvetíti. 

Mircea Lucescu vezeti az edzéseket Fotó: Sorin Chiriac Facebook oldala

A magyar labdarúgó-válogatott szombaton kezdi meg szereplését a Nemzetek Ligája 2024/2025-ös kiírásában, melyben az A divízió 3. csoportjának első fordulójában rögtön komoly erőpróba vár rá Düsseldorfban, az átalakuló német csapat ellen. Marco Rossi szövetségi kapitány a keret kijelölésekor - az MTI beszámolója szerint - elmondta, hogy az NL fontos sorozat, mert meghatározza, milyen kalapból sorsolják a nemzeti együttest a jövő évi világbajnoki selejtezőkre. Nagy előnynek nevezte, hogy a magyarok a legmagasabb divízióban szerepelnek, mert a C-ből lehetetlen lenne kedvező vb-selejtezős sorsolásban reménykedni.

A Németország-Magyarország találkozó szombaton 21.45-kor kezdődik a francia Clément Turpin sípjelére. A mérkőzést az M4 közvetíti.  

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

 

 

Kapcsolódók

Kimaradt?