Párizs 2024: Fucsovics Nadallal játszik az első körben

A magyar és román játékosoknak sem kedvezett a szerencse a főtábla sorsolásánál. Irina Begu a lengyel világelsőt kapta, a többiek is klasszis teniszezőkkel csapnak össze.

Csütörtökön elkészült az olimpia egyéni tenisztornáinak ágrajza. Fucsovics Márton sorsolása nehezen alakulhatott volna rosszabbul. A magyar játékos az élete utolsó olimpiáján pályára lépő Raffael Nadal ellen játszik az első körben, a meccs győztese pedig jó eséllyel Novak Djokoviccsal nézhet szembe a következőben.Fucsovics Márton | Fotó: Facebook/Fucsovics Márton

Marozsán Fábián valamivel jobban járt honfitársánál, de a francia Ugo Humbert ellen várhatóan neki is nehéz dolga lesz.

A román lányoknak sem volt szerencséjük a sorsolásnál, Irina Begu ugyanis a világelső lengyel Iga Swiateket kapta, Ana Bogdan pedig az elmúlt két Grand Slam tornán döntős olasz Jasmine Paolinit. Hasonlóan rosszul járt Jaqueline Cristian is, aki szintén a világ legjobbjai közé tartozó kazah Ribakinával játszik.

 Korábban a férfiaknál fizikai problémák, sérülések miatt több játékos is visszalépett a tornától, köztük a világelső olasz Jannik Sinner és a dán klasszis Holger Rune is.

Nem vesz részt az egyéni küzdelmekben az élete utolsó versenyén induló kétszeres olimpiai bajnok Andy Murray sem, párosban viszont pályára lép Dan Evans oldalán. Bejelentette visszavonulását a többszörös Grand Slam-bajnok német klasszis Angelique Kerber is, aki a japán Oszaka Naomival szintén izgalmas meccset játszhat az első körben.

Az olimpia tenisztornája július 27.-én veszi kezdetét a Roland Garros pályáin, a lebonyolítás tehát azoknak a játékosoknak kedvez, akik salakon jól tudnak játszani.

Kapcsolódók

Kimaradt?