banner_MpsidwSE_970x250_Haromszek.jpg
banner_3lV7MYIa_300X250_Haromszek.jpg

Női vízilabda Euroliga: Olympiakosz jutott elsőként a döntőbe

Fotó: MTIA pénteki nyitómérkőzésen az UVSE kikapott az Olympiakosztól, így a görög gárda jutott be a fináléba a női vízilabda Euroliga négyes döntőjében, amelynek a budapesti Tüskeuszoda ad otthont.

Az UVSE rögtön vezetéshez jutott a válogatott center, Rybanska Natasa révén, a 2015-ben kupagyőztes, 2017-ben és 2019-ben pedig második athéni alakulat azonban egyenlített, sőt a vezetést is átvette 2-2 után. A második negyed közepén megint az újpestieknél volt az előny Baksa Vanda jóvoltából, ellépni azonban a nagyszünetig nem sikerült (4-4).

Az Olympiakosz, amely az első félidőben jól sáfárkodott emberelőnyös helyzeteivel, a harmadik játékrészben büntetőből vette vissza a vezetést, de a negyed hajrájában már magyar előnyt mutatott az eredményjelző, miután Antal Dóra is betalált (7-6).

Fotó: MTIA zárószakasz, amelyet már a közben kipontozódott vezéregyénisége, Keszthelyi Rita nélkül kezdett el a magyar bajnok, két gyors görög gólt hozott. Rebecca Parkes szemfülességének köszönhetően döntetlenre módosult az állás, bő három perccel a vége előtt azonban az Olympiakosz szerezte meg a győzelmet érő gólt, s játszhat szombaton az El-elsőségért, míg az UVSE a harmadik helyért szállhat vízbe.  

A női vízilabda legrangosabb sorozatának számító Euroliga négyes döntőjében először érdekelt két magyar csapat is, a pénteki másik elődöntőt a Dunaújváros az orosz Dinamo Uralocskával vívja. Az UVSE negyedik alkalommal jutott el a végjátékba, eddigi legjobb eredménye a 2016-os második hely volt, további két alkalommal pedig negyedikként zárt. A Dunaújváros 15 esztendő elteltével került be a Final Fourba, ahol korábban ötször járt, s egy ezüst mellett három bronzot és egy negyedik helyet gyűjtött.    

banner_TfWzz7sC_300x250-HU.jpg
banner_Y04tqfmE_970x250_HU.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?