Női vízilabda Eb: Háromgólos magyar vereség a hollandok ellen, a románok simán kaptak ki

Sokáig tartotta magát Hollandia ellen a magyar női vízilabda-válogatott Eindhovenben, a női Európa-bajnokság második játéknapján, az utolsó negyedben viszont nem jött ki számukra a lépés. Kulcsfontosságú eseménynek bizonyult, amikor Garda Krisztina gólját videós elemzés után érvénytelenítették a játékvezetők, megadva helyette az előző holland támadásnál szerzett találatot, a véleményes döntés után 14–11-re nyertek a kék sapkások.

A férfiak kontinenstornája mellett folytatódtak a női vízilabda Európa-bajnokság mérkőzései is szombaton, Eindhovenben Magyarország Hollandiával találkozott. A délutáni programban medencébe ugrottak a román lányok is, akik kiütéses, 15–4-es vereséget szenvedtek a szerbektől, ezzel eldőlt, hogy nem juthatnak tovább a csoportkörből.

Fotók: MTIA görög válogatott elleni vereség után nehéz helyzetből várta a hollandok elleni mérkőzést a magyar csapat, mindenképpen szüksége lett volna a győzelemre, hogy a csoport első két helyének valamelyikéről jusson a legjobb 8 közé, és ne kelljen hétfőn játszania.

A mérkőzés elején három sikertelen magyar támadás után Van der Sloot szerezte meg a vezetést ziccerből a hollandoknak, Keszthelyi viszont szabaddobásból egyenlíteni tudott. Lieke Rogge óriási gólja után jól védekeztek a hazai medencében játszó kék sapkások, a magyar csapat támadójátéka szemmel láthatóan nem állt össze. Egy újabb találat után Van der Weiden is villant, már az első negyed végén 4-1-re vezetett Hollandia.

Benne volt a játék képében, hogy a folytatásban tovább fog nyílni az olló, Wolves meg is dobta a hollandok ötödik gólját. Magyar részről Leimeternek és Gardának sem sikerült megtörnie a jeget, Parksnak viszont igen, centerből kotorta be a labdát, megszerezve első találatát az Eb-n. A védekezés magyar oldalon is jól működött a második negyedben, Kurucz-Gurisatti kettős emberelőnyben talált be, ezzel felhozta két gólra csapatát. Garda Krisztina villanását követően tovább olvadt a különbség, 5–4-re vezettek a hollandok a szünetben.

Vályi Vanda ezen a napon is remekelt a ráúszásnál, a negyed eleji támadásokból viszont rendre nem tudott eredményes lenni a magyar csapat, Van der Sloot viszont pontosan lőtt a másik oldalon, így ismét nőtt a hollandok előnye. Mihók Attila időkérése után nem született egyből magyar gól, de néhány támadással később Leimeter pattintott lövése utat talált a hálóba.

Van der Weiden lefordulással ötöst harcolt ki, amelyet Van de Kraats értékesített. Faragó első találata után 7–6-ra csökkent a különbség, Magyari pedig jó emberhátrányos védekezést követően hárítani tudott.

Ebben a tekintetben jól teljesített a magyar csapat, a sok kiállítás ellenére kevés lehetőséget tudtak kihasználni a hollandok, Rogge karja viszont ismét elsült, egy támadással később pedig ejtéssel növelte ismét háromra a különbséget. Garda gólja zárta a negyedet, az utolsó nyolc percre 10–8-as állásnál készülhettek a csapatok.

Szilágyi góljával indult az utolsó negyed, Van der Kraatz viszont válaszolni tudott a másik oldalon. Garda később meglőtte negyedik gólját, hosszas videós elemzés után viszont a játékvezetők elvették a találatot, megadva az akciót megelőző holland lövést, amelyet látszólag Magyari Alda kivédett. Ez a pillanat meghatározónak bizonyult a végkimenetel szempontjából, hiszen 11-10 helyett 12-9 került fel az eredményjelzőre.

Keszthelyi ötösével ismét közelebb jött a magyar csapat, ezt követően Wolves húzta be a magyar kapuba a labdát, a következő holland támadás után pedig 13-10-nél kevés esély volt az újabb visszazárkózásra. Van der Sloot a hajrában még ziccerből betalált, a mérkőzés utolsó gólját Keszthelyi szerezte, végül 14-11-re nyerte meg a mérkőzést a holland válogatott.

Az A csoport másik mérkőzésén Görögország 25-8-ra ütötte ki Horvátországot, ezzel bebiztosította helyét a negyeddöntőben. A magyar csapatnak pedig egy meccsel többet kell majd játszania, hogy követni tudja őket. A horvátok ellen a harmadik hely megszerzése a tét.

Hollandia – Magyarország 14–11 (4–1, 1–3, 5–4, 4–3)

Eindhoven, Hollandia

Vezette: Matan Schwartz (izraeli) és Philip Uhlig (Németország)

Gólszerzők: L. Rogge (4), Van der Sloot (3), Van der Kraats (2), I. Wolves (2), Van der Weiden,S. B. Rogge, M. Keuning, illetve Garda K. (3), Keszthelyi-Nagy R. (3), Kurucz-Gurisatti G., Parks R., Leimeter D., Faragó K., Szilágyi D.

Szövetségi kapitányok: Mihók Attila és Cseh Sándor, illetve Evangelosz Dudeszisz

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?