Női kosár Európa Kupa: két győzelemre a Final Fourtól a Sepsi-SIC

Nyolc csapatos tornának ad otthont keddtől péntekig a Sepsi Aréna, ahol a helyi Sepsi-SIC hazai parkettán harcolhatja ki a női kosárlabda Európa Kupa Final Fourjába jutást.

A Zoran Mikes vezette háromszékiek kedd este 19:00 órai kezdettel úgy lépnek pályára a Lointek Gernika Bizkaia ellen, hogy tudják, a lebonyolítási rendszer miatt egy esetleges vereséggel végleg búcsúznak a sorozattól.

A baszk csapat az alapszakaszt csoportmásodikként zárta az F jelű négyesben, a francia Carolo Basket mögött. A Mario López irányította gárda a 16 csapatos spanyol élvonalban az ötödik helyet foglalja el 16 győzelemmel és 9 vereséggel, viszont három mérkőzéssel kevesebbet játszott a listavezető Uni Girona együtteséhez képest. A Bizkaia ebben az idényben Spanyol Kupa-elődöntőt játszott, azonban nem sikerült a fináléba jutnia. Az előző szezonban az Európa Kupában a nyolcaddöntő jelentette számára a végállomást. A Gernika színeiben visszatér Szentgyörgyre Milica Ivanovics, aki a 2012–2013. évi idényben zöld-fehérben játszott.

A Sepsi-SIC mérkőzését a Marosvásárhelyi Rádió és az Erdélyi Magyar Televízió élőben közvetíti.

Európa Kupa, női kosárlabda
nyolcaddöntő
Reyer Venezia (olasz)–InvestInTheWest ENEA Gorzow (lengyel) (kedd, 16:00)
Sepsi-SIC–Lointek Gernika (kedd, 19:00)
Elitzur Ramla (izraeli)–BCF Elfic Fribourg (svájci) (szerda, 16:00)
Carolo Basket (francia)–VBW CEKK Cegléd (magyar) (szerda, 19:00)
negyeddöntő
Reyer Venezia/InvestInTheWest ENEA Gorzow–Sepsi-SIC/Lointek Gernika (csütörtök, 19:00)
Elitzur Ramla/BCF Elfic Fribourg–Carolo Basket/VBW CEKK Cegléd (péntek, 19:00)

Kapcsolódók

Kimaradt?