Női kosár Európa Kupa: győzött és továbbjutott a Sepsi-SIC

Szoros mérkőzésen múlta fölül ellenfelét a Sepsi-SIC, és első helyen továbbjutott a legjobb 16 közé az Európa Kupa sorozatban.

Az Európa Kupa csoportkörének utolsó mérkőzésén is a megszokott ötössel kezdte a mérkőzést a sepsiszentgyörgyi csapat. Jovana Pašić, Andra Mandache, Annemarie Gödri-Părău, Rebecca Tobin és Rebekah Gardner lépett kezdőként a pályára, a Cadi La Seu csapatából pedig Laure Resimont, Irati Etxarri, Laura Pena, Yurena Diaz Castellano és Quinn Dornstauder. 

EuroCup Women, Group G

Közzétette: Sepsi-SIC – 2021. január 22., péntek

A feldobást követően a háromszéki csapathoz került a labda és hamar előnyhöz jutottak, Gödri-Părău és Tobin kosaraival (5-0). Ezután sikerült a kezükben tartaniuk az irányítást, azonban a spanyol csapat nem adta könnyen magát, ledolgozta a hátrányát, és egy 7 pontos sorozat után megszerezte a vezetést. Az első negyed végén 15-17-re Cadi La Seu vezetett.

A következő negyedben a zöld-fehéreknek sikerült megszerezniük az egyenlítő kosarat, amit Gardner dobott. Kiegyensúlyozott játékot mutatott a két csapat, fej-fej mellett mentek, de a spanyoloknak sikerült 5 pontos előnyt szerezniük. Gödri-Părău értékesített kosarat, és az eredményjelző tábla 23-26-os eredményt mutatott, de az ellenfél csapatából Resimont távoli dobásával 23-29-re változott az állás. A negyed hátralevő részében jobbnak bizonyultak a spanyolok, és nyolc pontos különbséggel ért véget az első félidő (26-34).

Fotó: Facebook/Sepsi-SICA második félidőben lendületesen kezdtek a sepsiszentgyörgyi lányok, és sikerült a nyolc pontos különbséget behozniuk (34-34). Resimont ismét megszerezte a csapatának a vezetést 36-40, azonban Marie Ruzickova hátára vette a csapatot és kiegyenlített (40-40). Gardner szerezte meg a vezetést a Sepsi-SIC számára. Az utolsó negyed előtt az eredmény 45-42 volt.

A záró negyedben három percig kellett várni az első kosárra, amit a vendégektől Dornstauder szerzett, de Gardner gyorsan válaszolt erre (48-44). Zoran Mikes időkérését követően, nem sikerül kosarat dobniuk a hazaiaknak, de szerencséjükre a vendégek is több távoli dobást elvétettek. Amikor 16. másodperc volt hátra a mérkőzésből Tobin fontos pontot értékesített (54-48). Erre Castellano válaszolt két büntetővel, az eredmény 54-50-re változott. Az utolsó 14. másodpercben Zoran Mikes újabb időt kért. A folytatásban Gödri-Părău hiba nélkül értékesített két büntetőt, majd ezt követően ismét ő állt a büntetővonalhoz, azonban csak egyet sikerült bedobnia a két szabaddobásból. A spanyol csapat edzője, Bernat Canut Font kért időt, de a folytatásban nem sikerült változtatniuk az eredményen. A Sepsi-SIC így hét pontos győzelmet zsebelt be, és ezzel továbbjutott az Európa Kupa G-csoportjából, a legjobb 16 közé.

A sepsiszentgyörgyi csapatból Annemarie Gödri-Părău bizonyult a legjobbnak, 14 pontot dobott, 4 gólpasszt osztott ki és 3 lepattanót szedett össze.

EURÓPA KUPA G-CSOPORT, 3. FORDULÓ
Sepsi-SIC–Cadi La Seu 57–50 (15–17, 11–17, 19–8, 12–8)
Sepsi-SIC: Pašić 6, Gardner 17/3, Gödri-Părău 14, Mandache 8, Tobin 4– Ghizilă, Kelemen, Kovács, Pavlopoulou, Cătinean, Orbán, Ruzickova 8.
Cadi La Seu: Resimont 15/6, Etxarri 2, Pena 3/3, Castellano 7/3, Dornstauder 6, Roig 5, Lluch 4, Blanquera 6/6, Ortiz, Geldof 2, Ricart.

G-csoport tabellája

  1. Sepsi-SIC (2/1) 5 pont
  2. ESBVA Lille Métropole (2/1) 5 pont
  3. Cadi La Seu (2/1) 5 pont
  4. Basket Namur Capitale (0/3) 3 pont

Továbbjutott a Sepsi-SIC és az ESBVA Lille Métropole. A háromszéki lányok március 18-án lépnek ismét pályára az Európa Kupában, amikor a sorozat nyolcaddöntőjében a spanyol/baszk Lointek Gernika Bizkaia lesz az ellenfelük. A baszk együttes csoportmásodikként lépett a rájátszásba, miután az F jelű négyesben két győzelemmel és egy vereséggel zárt. Továbbjutás esetén a negyeddöntőben az olasz Reyer Venezia vagy a lengyel InvestInTheWest ENEA Gorzow ellen harcolhatják ki az elődöntőbe jutást. 

???????? Spanyol ellenféllel játszunk a nyolcaddöntőben Mint ismert, csapatunk két győzelemmel és egy vereséggel...

Közzétette: Sepsi-SIC – 2021. január 22., péntek

Kapcsolódók

Kimaradt?