Női kosár Európa Kupa: európai topcsapatokkal méri össze erejét a Sepsi-SIC

Kedd este 19 órakor kezdi meg újabb európai kalandját a Sepsi-SIC, amely a női kosárlabda Európa Kupa G-csoportjának házigazdájaként elsőként a belga Basket Namur Capitale csapatával méri össze tudását.
 

A Sepsi Aréna látja vendégül január 19-22 között a női kosárlabda Európa Kupa G-csoportját, amelyben a házigazda Sepsi-SIC mellett a belga Basket Namur Capitale, a Francia ESBVA Lille Métropole és a spanyol Cadi La Seu csapatok lesznek.

Mint korábban írtuk, a román bajnoki címvédő háromszéki lányok elbukták a spanyol/katalán Spar Girona elleni Euroliga-selejtezőt, így „átsoroltak” a második rangú európai kupasorozatba.

Zoran Mikes tanítványai az Európa Kupában is rendkívül erős ellenfeleket kaptak, a belga Basket Namur Capitale, a Francia ESBVA Lille Métropole és a spanyol Cadi La Seu jönnek a Sepsi Arénában megrendezett buboréktorjára. A négy csapat körmérkőzéseken küzd meg egymással, a csoport első két helyezettje pedig továbbjut a kontinensviadal egyenes kieséses szakaszába.

Fotó: Facebook/Sepsi-SICA Sepsi-SIC közleményben jelezte, a klub vezetősége mindent megtett annak érdekében, hogy a mérkőzéseket nézők előtt lehessen lejátszani. A Kovászna megyei prefektúra jává is hagyta a csapat kérelmét, viszont a Kovászna Megyei Közegészségügyi Igazgatóság a törvényre hivatkozva visszautasította az igénylést. „Szerettünk volna ebben a rendhagyó helyzetben is szurkolóink előtt pályára lépni, viszont a hatóságok jóváhagyása nélkül erre nem kerülhet sor. Tudjuk, hogy lélekben velünk vagytok, és bízunk benne, hogy üres lelátók előtt is sikerül majd kiharcolni a legjobb 16 közé jutást” – írták a Sepsi-SIC közösségi oldalán. 

„Már öt hónapja várunk ezekre a mérkőzésekre, és bár nem lesz könnyű négy nap alatt három meccset lejátszani, fizikailag, mentálisan és taktikailag is készen állunk bármilyen kihívásra. Ha már eljutottunk odáig, hogy az Európa Kupában a legerősebb európai bajnokságokból érkező csapatok ellen játszhatunk, türelmetlenül várjuk ezt a három mérkőzést, és a maximumot fogjuk kihozni magunkból. Nehéz előre megjósolni, hogyan fog kinézni a végső sorrend, mert a csoportunkat hasonló játékerőt képviselő csapatok alkotják. Persze mindegyiknek megvannak az erősségei és a gyenge pontjai is, mi viszont igyekszünk kihasználni az előnyeinket, és remélem, ez elegendő lesz a továbbjutáshoz. Jó, hogy itthon játszunk, abból a szempontból, hogy nem kell utaznunk, de közönség nélkül a hazai pálya olyan nagy előnyt mégsem jelent. De ez is motivál minket abban, hogy kiharcoljuk a továbbjutást, és remélem, a szurkolóink elégedettek lesznek, márciusban pedig már lehetőségünk lesz találkozni is velük” – nyilatkozta Zoran Mikes, a Sepsi-SIC vezetőedzője.

A háromszékiek első ellenfele a Basket Namur Capitale lesz, amellyel kedd este 7 órai kezdettel csapnak össze. A sepsiszentgyörgyi torna összes mérkőzését élőben lehet követni a FIBA Europe YouTube-csatornáján.

Női kosárlabda Európa Kupa, G csoport, mérkőzések

  • ESBVA Lille Métropole–Cadi La Seu (kedd, 16 óra)
  • Basket Namur Capitale–Sepsi-SIC (kedd, 19 óra)
  • Cadi La Seu–Basket Namur Capitale (szerda, 16 óra)
  • Sepsi-SIC–ESBVA Lille Métropole (szerda, 19 óra)
  • ESBVA Lille Métropole–Basket Namur Capitale (csütörtök, 16 óra)
  • Sepsi-SIC–Cadi La Seu (csütörtök, 19 óra)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?