Nő kosár Euroliga: spanyolországi ellenfelet kapott a Sepsi-SIC a selejtezőben

A SPAR Citylift Girona lesz a Sepsi-SIC ellenfele a női kosárlabda Euroliga-selejtezőben. 

Tizennyolc klub nevezett a női Euroliga következő idényére, így négy együttes selejtezőt játszik. A Sepsi-SIC mellett a magyar Aluinvent DVTK, a török Izmit Belediyespor és a spanyol SPAR Citylift Girona vív selejtezőt oda- és visszavágó rendszerben. A FIBA közleménye szerint a párosításokat a földrajzi elhelyezkedés alapján alakították ki, így a Sepsi-SIC a SPAR Citylift Girona ellen léphet pályára. Az első mérkőzést hazai pályán játssza a háromszéki csapat, a visszavágóra Spanyolországban kerül sor. A találkozók időpontja egyelőre ismeretlen.

Főtáblás csapatok: UMMC Ekaterinburg (orosz), Lyon ASVEL Feminin (francia), Fenerbahce (török), Sopron Basket (magyar), Arka Gdynia (lengyel), CB Avenida (spanyol), ZVVZ USK Praha (cseh), Famila Basket Schio (olasz), TTT Riga (lett), Dynamo Kursk (orosz), Tango Bourges Basket (francia), Galatasaray (török), BC Nadezhda (orosz), Basket Landes (francia).

A csapatokat az adott nemzet klubjainak az elmúlt három évben elért nemzetközi eredményei alapján rangsorolták. A selejtezők vesztesei az Európa Kupában folytatják, ahová 35 klub nevezett. Augusztus 17-én rendezik Münchenben a sorsolást, amely online is követhető. A FIBA szeptember 1-jén a járványhelyzet alapján dönt a sorozatok lebonyolításának módjáról és időpontjairól.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?