Női kosár: győzelemmel ajándékozták meg jubiláló edzőjüket a Sepsi-SIC játékosai

Zoran Mikes vezetőedző mérföldkőhöz érkezett, ugyanis a zöld-fehér mezeseket a 200. bajnoki mérkőzésen irányította a női kosárlabda Nemzeti Ligában. A szakember jubiláló meccsén a Sepsi-SIC hazai pályán 88–51 (28–16, 22–13, 16–9, 22–13) arányban diadalmaskodott Târgoviște felett.

A találkozó előtt a klub vezetősége és a Sepsi Aréna közönsége köszöntötte a 200. bajnoki mérkőzésén dirigáló bosnyák vezetőedzőt, aki 2013 novembere óta irányítja a háromszéki csapatot, amelynek legnagyobb sikerei – négy bajnoki cím és öt Román Kupa-győzelem – Zoran Mikes nevéhez fűződnek.

Jól kezdett a Sepsi-SIC a Dâmbovița megyei csapat ellen, sorozatban 9 pontot szerzett, míg az ellenfél csak az 5. percben talált először a gyűrűbe. A folytatásban magára talált a Cătălin Tănase irányította együttes, kiegyenlítettebbé vált a játék, viszont az első negyedben tovább tudta növelni előnyét (28–16) a hazai gárda. A második játékrész kezdetén mindkét gárda támadójátéka akadozott, azonban a zöld-fehérek megrázták magukat, a festékben jobban teljesítettek a vendégeknél és féltávról is hatékonyabban céloztak, így a szünetre 21 ponttal vezettek (50–29).

A harmadik felvonásban mindkét csapat sokat hibázott támadásban és védekezésben egyaránt, emiatt kevés találat született. Néhány perc elteltével a házigazdák játéka ismét kezdett összeállni, így a Târgoviște az utolsó negyednek 28 pontos hátránnyal vághatott neki (66–38). A mérkőzés utolsó tíz percében is a címvédő Sepsi-SIC akarata érvényesült, a fáradt vendégek már nem tudtak ellenállást kifejteni, a hazai csapat pedig 19. győzelmét ünnepelhette a bajnokságban, és továbbra is az A-csoport rangsorának első helyét foglalja el.

Sepsi-SIC–CSM Târgoviște 88-51
Sepsi-SIC: Orbán 4, Mandache 14/3, Gödri-Părău 7, Givens 14, Tobin 11. Cserék: Pašić 7/3, Demeter 6, Cătinean, Mîrne-Nagy 4, Vučetić 12/3, Topuzović 9, Kovács. Vezetőedző: Zoran Mikes.
Târgoviște: Chivu 24/3, Toma 7, Irimia 7/3, Ghiță 4, Stoenescu 2. Cserék: Păun 3/3, Petrof 2, Robotin Auier, Brebene, Tănase 2. Vezetőedző: Cătălin Tănase.

A Sepsi-SIC jövő héten játssza utolsó két mérkőzését a középszakaszban: március 4-én, szerdán 18 órától az FCC Baschet Arad vendégeként lép pályára, majd március 8-án, vasárnap 18.30-tól a Szatmárnémeti CSM látogat a Sepsi Arénában. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?