FIBA EuroCup: drámai győzelemmel búcsúzott a Sepsi-SIC

A Sepsi-SIC 79–71 (19–18, 29–13, 13–24, 18–16) arányban diadalmaskodott az Artego Bydgoszcz vendégeként a női kosárlabda Európa-kupa tizenhatoddöntőjének visszavágóján, viszont lengyel ellenfél összesítettben egy ponttal (141–140) jobbnak bizonyult, így a legjobb tizenhat közé jutott.

 Az Európa-kupa aktuális idényében negyedszer találkozott a két csapat, az Artego Bydgoszcz sérülések miatt ezúttal is rövid kispaddal vágott neki a mérkőzésnek, Tomasz Herkt vezetőedző mindössze hat játékosnak adott lehetőséget. Andra Mandache kosarával kezdte a találkozót a Sepsi-SIC, amire a házigazdák válaszolni tudtak, viszont a folytatásban sikerült ellépnie a háromszéki alakulatnak, majd az Artego a negyed végére ismét felzárkózott. A csapatok a második játékrész elején fej fej mellett haladtak, azonban a Sepsi-SIC magához ragadta a kezdeményezést: előbb Jelena Vučetić, ezt követően pedig Jovana Pašić célzott pontosan a hárompontos vonal mögül, így a lengyel tréner kénytelen volt időt kérni. A pihenő sem kedvezett a hazai együttesnek, hiszen Mandache sorozatban négy triplát értékesített, aminek köszönhetően a zöld-fehér mezesek a szünetben 17 ponttal vezettek.

 

A harmadik felvonás egyértelműen az Artego kedve szerint alakult, támadásról támadásra faragott hátrányából, míg a másik oldalon a kelleténél több hibát vétettek, így Zoran Mikes vezetőedző szakította meg időkéréssel az ellenfél sorozatát. Jennifer O'Neill és Brianna Kiesel gyors játékára alapozva a hazai csapat a 36. percben csak két pontos hátrányban volt. A Sepsi-SIC megrázta magát, néhány eredményes támadással ismét 9 ponttal vezetett, majd az utolsó percben a továbbjutásért támadhattak. A lehetőségeket nem tudtuk kosárra váltani, két büntetődobást is kihagytak, a hátralévő 24 másodpercben pedig a lengyelek támadhattak, viszont Kiesel is kihagyott egy szabaddobást. A lepattanót megszerezte a Sepsi-SIC, de nem tudott ellentámadást indítani, a székely alakulat nyolcpontos győzelmének pedig az Artego örülhetett, amely a nyolcaddöntőben a spanyol Perfumerias Avenida ellen lép pályára.

Artego Bydgoszcz–Sepsi-SIC 71-79, összesítésben 141-140 
Bydgoszcz: O'Neill 21/3, Kiesel 15/3, Miedzik 3/3, Pobozy 8, Miskiniene 24/3. Cserék: Swiatkowska, W. Sobiech, R. Sobiech, Michalek, Evans. Edző: Tomasz Herkt.
Sepsi-SIC: Pašić 4, Orbán, Mandache 26/15, Gödri-Părău 8/6, Givens 22. Cserék: Demeter, Mîrne-Nagy, Cătinean, Vučetić 10/6, Topuzović, Kovács, Butler 8. Vezetőedző: Zoran Mikes.

A Sepsi-SIC január 11-én, szombaton 17 órától a Brassói Olimpia vendége lesz a Dumitru Popescu Colibași Sportcsarnokban a női kosárlabda Nemzeti Liga középdöntőjének 1. fordulójában, majd január 15-én, szerdán 19 órától a Szatmárnémeti CSM látogat a Sepsi Arénába a Román Kupa negyeddöntőjének visszavágóján.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?