Női focicsapatot hoztak létre Szatmárnémetiben

Fotó: Szatmárnémeti CSMA Szatmárnémeti CSM-nél új csapat alakult: a második ligába áhítozó férfi labdarúgócsapat mellett ezentúl női csapata is lesz a klubnak.

A csapatot az a Szűcs Ivette vezeti, aki juniorként a Juniorul SK csapatában játszott és Liga 1-es női focimeccseken is pályára lépett. A csapatvezetést pedig nagyon komolyan gondolja, ugyanis hamarosan vizsgázni fog az UEFA C licencért, a folytatásban pedig a terv a B, majd A minősítésű edzői licensz megszerzése. Ha pedig minden jól alakul, ő lesz Szatmár megyében az első UEFA-licenccel rendelkező női fociedző.

A focicsapatban már harmincan vannak, rendszeresen edzenek és arra készülnek, hogy a Liga 3-as bajnokságban élesben is megmutatják tudásukat. A 14-34 éves lányokból-nőkből álló csapat már közel fél éve alakul, a keretben öt rutinos játékos van, akik magasabb szinten űzték ezt a sportot: Szűcs Ivette mellett Alexandra Cârlig, Iza Dobrai, Bianca Temian és Sárai Mercedes. De jelezték mások is, hogy ismét stoplist húznak, és jönnek az Olimpia CSM csapatához.

Fotó: Szatmárnémeti CSM„Végre itt vagyunk az Olimpia CSM-nél, hiszen itt több lehetőségünk van, és ráadásul az egész megyét tudjuk képviselni. Terveink vannak, hiszen nevezni akarunk a Liga 3-ba, és onnan majd feljebb menni. Szerintem ez sikerülni fog, hiszen jó csapat állt össze. Eddig egy barátságos meccset játszottunk, illetve többnyire ifikkel meccselünk. De amint megkezdjük a felkészülést a bajnokságra, komolyabb munka zajlik majd a csapatnál” – mondta Szűcs Ivette.

Kapcsolódók

Kimaradt?