Nemi erőszak miatt kerülhet börtönbe Robinho

A korábbi brazil klasszist Olaszországban ítélhetik el, de Brazíliában töltheti majd le a büntetését.

Flávio Dino brazil igazságügyi miniszter szerdán közölte, hogy Robinho kilenc év börtönbüntetést kaphat Olaszországban egy albán nő ellen elkövetett szexuális bűncselekmény miatt, ugyanakkor elmondta, a brazil kormány megtagadta, hogy kiadja a korábbi labdarúgót az olasz ügyészségnek.Robinho a brazil válogatott tagjaként | Fotó: Transfermarkt

„A végleges vizsgálat jogi kérdés, nem politikai. Maga a brazil alkotmány tiltja a brazil állampolgárok kiadatását” – idézi a politikust a Nemzeti Sport.

„A bűncselekményeket – bármi legyen is az – meg kell büntetni. Egy ilyen összetett ügyben csak akkor dönthetünk, ha mindent megfelelően feldolgoztunk” – tette hozzá az igazságügy-miniszter.

Az uol.com.br már arról számolt be ugyanerre az interjúra hivatkozva, hogy csoportosan elkövetett szexuális erőszak történt, s fennáll a lehetősége, hogy Robinho – és társa, az Olaszországban szintén elítélt Ricardo Falco – akár Brazíliában is letöltheti a büntetését.

Az olasz ügyészség 2022 októberében már kérte Robinho kiadatását a brazil kormánytól, de az megtagadta ezt.

Pályafutása során Robinho volt többek között a Santos, a Real Madrid, a Manchester City és az AC Milan játékosa. A brazil válogatott mezét 100 alkalommal viselte.

Kapcsolódók

Kimaradt?