1500 embert tartóztattak le Brazíliában, miután kormányzati épületeket támadtak meg

Valamennyien jair Bolsonaro bukott elnök hívei, akik kormányzati épületeket ostromoltak meg.

Vasárnap és hétfőn Jair Bolsonaro, a legutóbbi választást elbukó volt brazil elnök több ezer támogatója ostromolta meg, nagy károkat okozva a kongresszus, az elnöki hivatal és legfelsőbb bíróság épületét Brazíliavárosban, az októberi választások érvénytelenítését követelve.Törtek-zúztak Bolsonaro hívei | Fotó: Agerpres

A brazil biztonsági szolgálatok 1500 tüntetőt tartóztattak le hétfő estig, nagy részüket, 1200 tüntetőt a tegnapi nap folyamán, írja a 444.hu. A rendőrség mellett a katonaságot is bevetették. Hétfő este a biztonsági szolgálatok elkezdték felszámolni a tüntetők táborát, amit Brazíliavárosban egy katonai támaszpont mellett állítottak fel a tüntetők.

Luiz Inácio Lula da Silva, a jelenlegi elnök korábban azt mondta, megkeresik és megbüntetik a tüntetőket, akik támadása után Lula szerint még nagyobb erővel emelkedik majd fel a brazil demokrácia.

Eközben, s BBC értesülései szerint hasi fájdalmakkal kórházba került a bukott brazil elnök Floridában. Bolsonarót 2018 szeptember 18-án hasbaszúrták egy kampányeseményen, ezért korábban már többször is kezelték kórházban hasi fájdalmakkal.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?