Kemény büntetést szabtak ki Vaslui megyei lányt megerőszakoló fiatalokra

Öt év és nyolc hónap, illetve és nyolc év és négy hónap közötti szabadságvesztésre ítélték első fokon hétfőn azt a hét fiatalt, aki vádak szerint 2014-ben kegyetlenül megerőszakolt egy 18 éves lányt Vaslui megyében, egy mezőn.

Az ügynek igen nagy visszhangja volt, mivel a bíróság szabadlábra helyezte a korábban őrizetbe vett gyanúsítottakat. A hétfői ítéletét is nagy érdeklődés övezte, az áldozattal szolidarizáló tömeg várakozott a vaslui bíróság épülete előtt.

A vádlottaknak 50 ezer lejt kárpótlást is kell fizetniük a lánynak. A bíróság ugyanakkor az azonnali őrizetbe vételükről is döntött. Az ügyész a maximális büntetés, 12 év börtön kiszabását kérte a vádlottakra.

A különösen kegyetlenséggel elkövetett nemi erőszak 2014. november 10-én történt a Vaslui megyei Văleni településhez közel, egy mezőn. A vádak szerint a hét fiatal férfi az ájulásig erőszakolta a 18 éves diáklányt több mint egy órán keresztül.

A történet főszereplőit előzetes letartóztatásba helyezték, Vaslui megyei bíróság a kényszerintézkedést háziőrizetre, majd 2015 júniusában szabadlábra helyezésre enyhítette. A bíróság úgy ítélte meg, hogy a gyanúsítottak "jó a magaviseletük", nem volt eddig gondjuk a törvénnyel, így nem jelentenek veszélyt sem a társadalomra, sem az áldozatra.

Kapcsolódók

Kimaradt?