Megtalálták a törökországi földrengésben eltűnt ghánai válogatott játékos holttestét

Christian Atsu 2020 szeptembere óta a török első osztályban játszó Hatayspor játékosa volt, adta hírül a Nemzeti Sport.

„Megtaláltuk Atsut, de már nem volt életben. Részvétem a családnak. Jelenleg is a személyes tárgyait szedik ki a törmelék alól. Megtaláltuk a telefonját is”nyilatkozta Atsu török ügynöke, Murat Uzunmehmet.Christian Atsu | Fotó: Facebook/Christian Atsu

Atsu egyébként órákkal a rengések előtt elhagyta volna a térséget, hogy a családjához utazzon Franciaországba (a kevés játéklehetőség miatt engedélyt kért a távozásra, amit a klub meg is adott neki), de miután február 5-én győztes gólt szerzett, mégis a maradás mellett döntött.

A 65-szörös ghánai válogatott Christian Atsu első európai klubja az FC Porto volt, ahonnan egy Rio Ave-nál eltöltött kölcsönidőszak után átigazolta a Chelsea. A londoni klub – sok más akkori labdarúgóhoz hasonlóan – több ízben is kölcsönadta őt, így Atsu játszott a Vitesse-ben, az Evertonban, az AFC Bournemouthban, a Málagában és a Newcastle Unitedben is – ez utóbbi klub 2017-ben véglegesen is szerződtette őt. A „szarkáktól” 2021-ben távozott, ezután a szaúdi Al-Raed következett, végül 2022 szeptemberében írt alá utolsó klubjához, a török Hataysporhoz.

Atsu a ghánai válogatottban 65 mérkőzésen kilenc gólt jegyzett. A 31 éves szélső házas volt, feleségétől, Marie-Claire Rupio írónőtől két fia és egy kislánya született.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?