Még egy erdélyi futballklub maradhat elnök nélkül

Dănuț Coman lemondott a Hermannstadt klubvezetői tisztségéről – számolt be elsőként a Primasport.ro, majd pénteken a Gsp.ro is megerősítette az értesülést. Az egykori kapus azt mondta, hogy egyelőre még nem írt alá semmit, de azt elismerte, hogy távozási szándékát már közölte az illetékesekkel.

Mivel péntek délután még a labdarúgó-SuperLiga alsóházi rájátszásában kísérte el a szebeni együttest Aradra, az UTA elleni mérkőzésre, nem kívánta bővebben kommentálni a döntését, mint ahogyan a klub sem jelentett be eddig semmit sem hivatalosan. A Gsp.ro viszont úgy tudja, hogy a Hermannstadthoz 2021-ben érkezett sportember belefáradt a csődvédelem alatt álló klubnál kialakult helyzetbe. A központi sportsajtó ugyan már „összeboronálta” más együttesekkel, hangsúlyozta, hogy még nem is bontotta fel a szerződését, így nem is kötelezhette el magát más alakulattal.

Fotó: Dani Coman Facebook-oldala

Coman távozási szándéka bő egy héttel azt követően került nyilvánosságra, hogy Cristian Balaj benyújtotta lemondását a Kolozsvári CFR elnöki tisztségéből. A fellegváriaktól, mint ismeretes, a vezetőedző Adrian Mutu is távozott a Vajdahunyadi Cornivullal szembeni kupavereség nyomán. A CFR legutóbbi meccsén Dican Ferenc ült le ideiglenesen a kispadra.

Menesztette közben vezetőedzőjét a Craiovai Universitatea is, amely a bolgár Ivaylo Petev helyére április 18-áig szeretne utódot találni. A péntek esti, Konstancai Farul elleni találkozóra Dragoș Bon készítette fel a csapatot.

SuperLiga, playoff, 4. forduló

  • Craiovai Universitatea–Konstancai Farul (péntek, 20.30 óra)
  • Kolozsvári CFR–FCSB (vasárnap, 21 óra)
  • Rapid–Sepsi OSK (hétfő, 20.30 óra)

SuperLiga, playout, 4. forduló

  • UTA–Hermannstadt (péntek, 17.30 óra)
  • Voluntari–Galaci Oțelul (szombat, 17 óra)
  • Kolozsvári Universitatea–Petrolul Ploiești (szombat, 21.30 óra)
  • Botoșani–FCU Craiova (vasárnap, 13.30 óra)
  • Dinamo–Poli Iași (vasárnap, 18.15 óra)
16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?