Liga 2: Kikapott a Sloboziától az FK Csíkszereda, visszacsúszott az ötödik helyre

Jól sikerült első félidő után a másodikra játékban visszaesett, 2–0-ra elvesztette a rájátszás éllovasa elleni mérkőzését Ilyés Róbert csapata.

A listavezető ellen folytatta szereplését a rájátszásban az FK Csíkszereda. Ilyés Róbert együttese a Sellenberket verte az első fordulóban, így remekül indította a feljutásért folytatott hajszát. Korábban a Sellenberki SK és a Vajdahunyadi Corvinul 0–0-s döntetlent játszott egymással, a CS Mioveni és a Gloria Buzău pedig 1-1-t, ez ismét jó lehetőséget jelentett a székelyföldi csapatnak győzelem esetén előnyt szerezni. A dolguk viszont nem volt egyszerű, ugyanis vasárnapi ellenfelük, az Unirea Slobozia nyolc ponttal állt előttük a tabellán a meccs előtt.

Fotó forrása: az FK Csíkszereda Facebook-oldalaValamivel aktívabban is kezdte az összecsapást a hazai csapat, az első veszélyes lövés mégis a csíkszeredaiaktól érkezett a nyolcadik percben. Nem sokkal később Csürös Attila és Claudiu Apro is próbálkozott, utóbbi löketét Rusu kapus tolta fölé. Biztatóan nézett ki az FK játéka, folyamatosan ők vezettek lendületesebb támadásokat, nyomás alatt tartva ellenfelüket. Gól ugyan nem született a jó periódusból, de továbbra is benne volt a veszély a vendégek akcióiban.

Idővel a Slobozia mezőnyben magához ragadta az irányítást, de helyzeteket egyelőre nem tudott kidolgozni. Nem sokkal a félidő előtt a hazaiak játékosa, Gabriel Lazăr a tizenhatos vonala előtt szabálytalankodott.  Veszélyes helyről rúghatott szabadrúgást a Csíkszereda, Anderson Ceara lövése viszont a kapu fölött süvített el. Nem született végül gól az első félidőben.

A második játékrész elején  megtört a jég a mérkőzésen, a Slobozia tudott vezetést szerezni. A hazaiak akciója után Purece lőhetett közelről, a labda pedig egy csíki lábon irányt változtatott, védhetetlenül pattant a hálóba. Teljesen megváltozott a játék képe az első 45 percben látottakhoz képest, most már egyértelműen a kék mezesek irányították a meccset. Nehéz volt az FK-nak eljutni akár az ellenfél kapujának közelébe is. Nem vezettek már veszélyes akciókat. Egyértelmű volt, hogy Ilyésnek változtatnia kell csapatán, bő húsz perccel a vége előtt kettős cserével igyekezett belenyúlni a történésekbe.

Ezzel együtt ismét a Sloboziának volt lehetősége gólt szerezni. Ekkolo egyedül lépett ki a kapussal szemben, Gyenge viszont hárítani tudott. A második próbálkozásnál már a vendégek visszafutó csapatkapitánya, Kelemen Dávid rúgta ki szögletre a kapuba tartó labdát. Ez nem mentette meg sokáig  a Csíkszeredát. Néhány perccel később Christ Afalna lépett ki ziccerben, a kapus pedig ezúttal rosszul mozdult ki , esélye sem volt elérni a labdát. A kameruni játékosnak ezt követően az üres kapuba kellett bejutattnia a labdát, 2–0-nál kevés esélyük maradt a székelyföldieknek.

Nem is sikerült több helyzetet kidolgozni, elvesztették a listavezető elleni mérkőzést, amely így 11 pontra távolodott el tőlük. Bár ezzel visszacsúszott az ötödik helyre a csapat, aggódnia még nem kell, a feljutó helyen álló Buzău ugyanis csak egy ponttal van előttük.

Unirea Slobozia – FK Csíkszereda 2–0 (0–0)

Slobozia

Gólszerzők: Florin Purece (53.), Christ Afaina (77.)

Sárga lapok: G. Lazăr (41.), Toma C. (48.), I-V. Coadă (64.), Andrei Dorobanțu (89,) illetve Csűrös A. (52.), Bakos  E. (83.)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?