Liga 1: odahaza hullajtott el pontokat a Sepsi

Egy hónap után a sporteseményekre éppen szombattól ismét beengedett nézők visszatérésének örülhettek a Sepsi OSK-nál, az eredménynek már kevésbé, a csapat ugyanis csak gól nélküli döntetlent játszott a Liga 1 táblázatán közvetlenül előtte, a 10. helyen álló Chindia Târgoviște ellen.

A román élvonal legzártabb, legvédekezőbb szellemű futballját játszó Chindia most sem tagadta meg stílusát, és elsősorban saját térfelére visszahúzódva igyekezett tördelni a Sepsi támadásait.

Eszközökben nem válogattak a vendégek, volt, hogy fél perc alatt háromszor is szabálytalankodtak, de sikerült is megakadályozni a hazai helyzeteket: Cristian Cabuz kapuja csak Sztefan Askovszki szöglet utáni fejesénél forgott veszélyben, de védeni tudta a gólvonal előtt lepattanó labdát. A vendégek lehetőségei is pontrúgásokra korlátozódtak, a mérkőzése elején Daniel Celea lövése nem okozott gondot Niczuly Rolandnak, Paul Iacob pedig jócskán fölé lőtt.

A második félidő még idegesebb futballt hozott, hat sárga lappal és kevés helyzettel. A Sepsi képtelen volt bejutni a Chindia jól védett tizenhatosába, a távoli lövések pedig rendre fölé vagy mellé mentek – az a kettő, ami kaput talált, nem okozott gondot Cabuznak. Kevin Luckassen becserélése sem hozott áttörést, a holland tankcsatár ugyan kétszer is lefordult, de lövéseit blokkolták a vendégek védői. A legnagyobb lehetőséget a 93. percben puskázta el a Sepsi, amikor a kapu elé érkező egyetlen pontos beadás után Anass Achahbar előrevetődve fejelte centikkel a bal alsó sarok mellé a labdát.

A döntetlennel a szentgyörgyiek továbbra is a tabella 11. helyen állnak, 18 pontot gyűjtöttek.

A bajnokságban a pontokon mindkét meccsen megosztozó Sepsi és Chindia kedd este újra összecsap, méghozzá a Román Kupa negyeddöntőjében.

(Nyitókép:  Facebook/Sepsi OSK)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?