Kézilabda: drámai végjátékban legyőzte Portugáliát, olimpiai résztvevő a magyar csapat

Fordulatos, izgalmas meccsen 30–27-re nyert a portugálok ellen a magyar férfi kézilabda-válogatott Tatabányán, így repülőjegyet váltottak Párizsba. Sokáig nehéz helyzetben volt a csapat, a végén viszont Imre Bence góljaival és Bartucz remek védéseivel eldöntötték az olimpiai kijutás kérdését.

Utolsó napjához érkezett a tatabányai olimpiai selejtezőtorna vasárnap. A magyar-portugál meccsen dőlt el, melyik csapat követheti Norvégiát az ötkarikás játékokra.  A magyarok négy, a portugálok három góllal vesztették el korábban az északiak elleni mérkőzésüket, Tunéziát viszont hasonlóan simán tudta legyőzni a két válogatott.

Sokkal lendületesebb játékkal kezdett a magyar csapat, mint szombaton. Különösen fontos volt, hogy Chema játékosai ne ragadjanak be a kezdésnél, a portugálok ugyanis egy ideig tartani tudták az iramot.  Remekül működött az elején a magyar támadójáték, átlövésből Szita és Ancsin is többször eredményes tudott lenni.

Fotók: MTI

Háromgólos magyar vezetésnél rögtön időt is kértek a portugálok, kapuscserével igyekeztek megtörni a zöld mezesek lendületét. Gyorsan el is kezdtek felzárkózni, ezért magyar oldalon is változásra volt szükség. A norvégok ellen sok bravúros védést bemutató Bartucz László érkezett a kapuba.

Ismét jó formában szállt be a meccsbe a magyar hálóőr, így négyre növekedett a két csapat közötti különbség. Portugál oldalról Portela volt az egyetlen, aki igazán jól tudott játszani az első húsz percben, találataival meccsben is tudta tartani csapatát. Könnyű hibákat ejtettek Bodóék, ezek nem fértek bele, rövid idő múlva egyenlő lett az állás. A szünetre 16–16-nál vonulhattak a csapatok.

A második félidőt mindkét válogatott koncentrált játékkal kezdte. Portugál részről Martin Costa lendült igazán formába, magyar oldalon pedig Bánhídi nyújtott kiemelkedő teljesítményt az első percekben. A fehér mezesek átvették a kezdeményezést, a mérkőzésen először vezettek három góllal.

Magyar szempontból mindenképpen rossz hír volt, hogy rövid időn belül Bánhídi és Ancsin is sérülést szenvedett. Előbbi egy nagyobb kötéssel a bokáján visszatérhetett a pályára, de továbbra is a portugálok akarata érvényesült.

Sikerült megújulnia támadásban a magyar válogatottnak, negyed órával a vége előtt feljöttek egyetlen gólra. A portugál időkérés ellenére egy ideig nem tudtak betalálni Costáék, a magyar egyenlítés után viszont Sipos Adriánt piros lappal kiállították a játékvezetők súlyos szabálytalanság miatt.

A végéhez közeledve egyre inkább nőtt a feszültség a csarnokban. Bartucz fontos helyzetekben újabb védéseket tudott bemutatni, elöl pedig Imre Bence remekelt. Hosszú idő után ismét a magyar csapat szerzett vezetést. Két perccel a vége előtt kettőre nőtt az előny, csak meg kellett őrizni.

Imre Bence fontos pillanatban megszerezte kilencedik gólját a mérkőzésen, ezzel bebiztosítva a repülőjegyet a párizsi olimpiára. A magyar csapat végül 30–27-es győzelemmel harcolta ki a kijutást.

A korábbi találkozón a már biztosan olimpiai résztvevő norvég csapat 41–24-re nyert a tunéziaiak elleni tét nélküli meccsén.

Magyarország – Portugália 30–27 (16 – 16)

Vezette: Robert Schulze és Tobias Toennies (Németország)
Gólszerzők: Imre B. (9), Szita Z. (4), Bánhídi B. (4), Ilics Z. (3), Lékai M. (2), Fazekas G. (2), Rosta M. (2), Ancsin G. (2),  Bóka B., Bodó R., illetve P. Portela (6),  L. Frade (5), M. Costa (5), A. Areia (3), L- Fernandes (3), F. Costa, G. Duarte, R. Silva, A. Cavalcanti, M. Martins

Piros lap: Sipos Adrián (súlyos szabálytalanság).
Szövetségi kapitányok: Chema Rodríguez, illetve Paulo Pereira.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?