Kézilabda: Kikaptak a magyarok a norvégoktól, de még kijuthatnak az olimpiára

Nem volt esélye szombaton Norvégia ellen a magyar férfi kézilabda-válogatottnak a tatabányai olimpiai selejtezőtornán. Az északiak 29–25-ös győzelmükkel kijutottak az olimpiára, a portugálok vasárnapi legyőzésével követhetik őket Lékaiék.

Folytatódtak a tatabányai olimpiai selejtezőtorna küzdelmei szombat este. A házigazda magyar csapat számára a kijutás szempontjából fontos, de nem mindent eldöntő meccs következett a nagy játékerőt képviselő norvég válogatott ellen.

Fotó: MTILékaiék hozták a kötelezőt a Tunézia elleni első mérkőzésen, kilencgólos győzelemmel hangolva az európai riválisok elleni találkozókra. Fontos volt a továbbiak szempontjából a norvég–portugál meccs alakulása is, amelyet az északiak nyertek 32–29-re.

Lékai Máté és a norvég Overby a mérkőzésen| Fotó: MTIGyors tempóban kezdődött a tatabányai mérkőzés, amely a norvégoknak kedvezett. Azt már a meccs előtt is sejteni lehetett, hogy a magyaroknak lassú játékkal több esélye lehet. Hamar szereztek háromgólos előnyt az északiak, Ancsinék pedig sok lehetőséget hagytak ki támadásban. Chema Rodrígueznek reagálnia kellett a rossz kezdésre, alig több mint tíz perc után kért időt.

Továbbra sem folytatódtak kedvezően a dolgok magyar szempontból, a rutinos Mikler Roland egyetlen védést sem tudott bemutatni a kapuban, Bartucz László érkezett a helyére. Igyekeztek visszajönni a mérkőzésbe a magyarok, elkezdtek hatékonyabban játszani, de a norvégok továbbra is villámgyors gólokkal reagáltak.

Bodó Richárd (b2) és a norvég Harald Reinkind (j2) a férfi kézilabda olimpiai selejtezőtorna Norvégia-Magyarország mérkőzésén | Fotó: MTI

A félidő végéhez közeledve már jobban védekeztek a fehér mezesek, Bartucz is bemutatott néhány látványos hárítást. Ennek köszönhetően nem nőtt tovább a különbség a szünetre, 16–13-ra vezettek a norvégok.

Hasonlóan jól kezdték a norvégok a második játékrészt, mint az elsőt. Néhány perc alatt hat gólosra növelték a különbséget. Bár az északiak világklasszisát, Sagosent viszonylag sikerült féken tartania a magyar csapatnak, a többiek gond nélkül eredményesek tudtak lenni. Nagy hátárnyból kellett megpróbálni zárkózni a magyar csapatnak, de nem játszott ehhez elég stabilan.

Sander Sagosen harmadik két perces kiállítása után piros lapot kapott, de negyed órával a vége előtt ez nem segített sokat a magyarok helyzetén. Rosta találatával viszont ismét háromgólosra csökkent a különbség, ami bizakodásra adhatott volna okot.

Bartucz a továbbiakban is szép védéseket mutatott be a kapuban, de tartani tudták előnyüket a piros mezesek. Két perccel a lefújás előtt az északiak végleg eldöntötték a találkozót, innentől kezdve csak a gólkülönbség volt a kérdés. Norvégia 29–25-re nyerte a meccset, ezzel a csoportból elsőként biztosította részvételét az olimpián.

A korábbi mérkőzésen Portugália 37–29-re győzte le Tunéziát. Vasárnap este ellenük dől el majd a magyarok sorsa, legyőzésük olimpiai részvételt jelentene Lékaiéknak.

Magyarország – Norvégia 25–29 (13–16)

Tatabánya, Magyarország

Vezette: G. Nachevski és S. Nikolov (Észak-Macedónia)

Gólszerzők: Fazekas G. (3), Bodó R. (3), Imre B. (3), Bóka B. (3), Bánhídi B. (2),  Lékai M. (2), Z. Ilics (2), Ancsin G. (2), Szita Z., Sipos A., Pedro R,, Rosta M., Hanusz E:, illetve T. Gröndahl (8), A.-C. Blontz (7), K. Björnsen (4), M. Gullerud (3), S. Sagosen (2), S. Lyse (2), C. O’Sullivan, P. Overby, H. Reinkind,,

Piros lap: Sander Sagosen (háromszori kiállítás miatt)

Szövetségi kapitányok: Chema Rodríguez, illetve Jonas Wille

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?