banner_qpmMZsMg_970x250 eurotrans.webp
banner_PT5K3wNG_728x90 eurotrans.webp
banner_kNLLfvE0_300x250 eurotrans.webp

Kézilabda: Kilenc góllal verték a magyarok a románokat Tatabányán

A két válogatott egymás elleni felkészülési meccse negyven percig szoros játékot hozott, a végén viszont simán győzött Golovin csapata.

Két hónappal az osztrák-magyar-svájci közös rendezésű női kézilabda Európa-bajnokság rajtja előtt a magyar és román csapat egymás ellen játszott barátságos meccset Tatabányán. Florentin Peráék fiatal kerettel érkeztek a találkozóra, a vendégek célja egyértelműen a játékosok edzettségi szintjének felmérése és a csapatjáték összerakása volt.

Fotó: Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) Facebook oldala

A két válogatott másodszor mérkőzött meg egymással a héten, csütörtökön zárt kapuk mögött játszottak Bukarestben, de az akkori meccsről egyik kézilabda-szövetség sem közölt végeredményt. Szombat délután egyértelműen a hazai pályán játszó, összeszokott magyarok tűntek esélyesebbnek, viszont sokáig szorosan alakult az eresmény. Négy góllal vezettek Kuczoráék a szünetben, bő negyven percnyi játék után 21–20-ra jöttek fel a románok.

A meccs végét sokkal jobban bírta Golovin Vlagyimir csapata, a helyenként akadozó játék ellenére végül magabiztos, kilencgólos különbséggel nyerte meg a felkészülési meccset. Mindkét válogatottnak lesz még lehetősége kísérletezésre alkalmas edzőmeccset játszani a november végén kezdődő kontinenstorna előtt.

Kézilabda, felkészülési mérkőzés

Magyarország – Románia 37–28 (17–13)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?