Kézilabda BL: a férfiaknál a Veszprém, a nőknél az FTC és a CSM is szabadkártyát kapott

A férfiaknál és a nőknél is két-két magyar csapat vehet részt a kézilabda Bajnokok Ligája következő idényében, miután a Telekom Veszprém és az FTC Rail-Cargo Hungaria is szabadkártyát kapott az európai szövetségtől (EHF). Romániát a férfiaknál a Dinamo, a nőknél a CSM és a Rapid képviseli.

Az EHF honlapján hétfőn jelentették be, hogy a már korábban biztos főtáblás klubok mellett melyek szerepelhetnek az elitsorozat 2022/23-as szezonjában.

A férfiaknál a magyar bajnok Pick Szegednek volt garantált helye, az EHF végrehajtó bizottsága azonban az elmúlt kiírásban negyedik Veszprémnek is indulási lehetőséget adott. A nőknél a bajnoki aranyérmes, BL-ezüstérmes Győri Audi ETO KC volt a kilenc biztos résztvevő között, akikhez most csatlakozott a Magyar Kupa-győztes Ferencváros is.

A döntési szempontok között a csapatok korábbi eredményei mellett a csarnokhelyzetet és a televíziós közvetítéseket is figyelembe vették, a koronavírus-járvány utóhatásai miatt ugyanakkor a helyszíni nézőszám most nem szerepelt a vizsgált faktorok között.

A férfi és női BL-ben is 16-16 csapat indul, amelyeket két nyolccsapatos csoportba sorsolnak pénteken 11 órától, Bécsben.

A nők szeptember 10-11-én, a férfiak 14-15-én kezdik a BL következő idényét.

A férfi kézilabda BL 2022/23-as idényének csapatai:
Telekom Veszprém, Pick Szeged, Aalborg Handbold, GOG (dánok), Barcelona (spanyol), Paris Saint-Germain Handball, Nantes HBC (franciák), SC Magdeburg, THW Kiel (németek), Lomza Vive Kielce, ORLEN Wisla Plock (lengyelek), FC Porto (portugál), Bukaresti Dinamo (román), HC PPD Zagreb (horvát), Elverum Handball (norvég), RK Celje Pivovarna Lasko (szlovén)
A női kézilabda BL 2022/23-as idényének csapatai:
Győri Audi ETO KC, FTC Rail-Cargo Hungaria, RK Lokomotiva Zagreb (horvát), Odense Handbold, Team Esbjerg (dánok), Metz Handball, Brest Bretagne Handball (franciák), SG BBM Bietigheim (német), Buducnost BEMAX (montenegrói), Vipers Kristiansand, Storhamar Handball Elite (norvégok), Bukaresti CSM , Bukaresti Rapid (románok), DHK Banik Most (cseh), RK Krim Mercator (szlovén), Kastamonu Belediyesi GSK (török)

Kapcsolódók

Kimaradt?