Kézi BL: nőknél és férfiaknál is lesznek román-magyar párharcok

Fotó: EHFAz Európai Kézilabda-szövetség (EHF) bécsi központjában elkészítették a női és a férfi Bajnokok Ligája 2021–2022-es idényének csoportbeosztását.

A férfiaknál a Telekom Veszprém a PSG, a Barcelona, a Kielce és a Flensburg mellett megkapta a Bukaresti Dinamót is. E két csapatot erős szálak kötik össze Marian Cozma tragikus halála óta, így ez a román-magyar párharc különleges lesz ebből a szempontból is.

A férfi BL csoportbeosztása:
A csoport: MOL-PICK Szeged, THW Kiel (német), HC Vardar 1961 (macedón), Aalborg Handbold (dán), HC Meshkov Brest (fehérorosz), Montpellier HB (francia), PPD Zagreb (horvát), Elverum (norvég)
B csoport: Telekom Veszprém, Paris Saint-Germain (francia), Barcelona (spanyol), FC Porto (portugál), Lomza Vive Kielce (lengyel), SG Flensburg-Handewitt (német), Bukaresti Dinamo (román), HC Motor Zaporizzsja (ukrán)

A csoportküzdelmek szeptember 15-én indulnak, az utolsó forduló mérkőzéseit 2022. március 3-4-én rendezik. Mindkét nyolcasból az első hat jut tovább, az első kettő-kettő egyenesen a negyeddöntőbe. A nyolc közé kerülésért március 31. és április 8. között játszanak a csapatok, a negyeddöntő mérkőzéseire május 12. és május 20. között kerül sor, a négyes döntőt pedig június 12-13-án rendezik.

A nőknél is lesz egy román-magyar csata, ez esetben már nem beszélhetünk baráti viszonyról, a Bukaresti CSM és a Ferencvárosi TC az elmúlt években többször is összetalálkozott a sorozatban, parázs csatákat vívtak egymással.

A harmadik kalapból kihúzott Győri Audi ETO KC a címvédő Vipersszel is megmérkőzik majd, de az orosz CSZKA Moszkva szintén ellenfele lesz az  ötszörös BL-győztesnek. „Nem lehetek elégedetlen a sorsolással, talán picit nehezebb a mi csoportunk, de a legtöbb dolog úgyis a saját teljesítményünkön múlik majd. Remek ellenfelek várnak ránk, ez nem kérdéses, a címvédő mellett az újonc is hozzánk került. Különleges lesz ez a szezon, mert idén több új játékos is érkezik a csapathoz, valamint az olimpia miatt kevesebb időnk is lesz felkészülni, de ez az ellenfeleink többségére szintén igaz” – idézte a győri klub Facebook-oldala Ambros Martin vezetőedzőt, aki hozzátette, hogy a „lényegi dolgok nem a csoportkörben, hanem jövő május-júniusban dőlnek majd el”.

A női BL csoportbeosztása:
A csoport:  Brest (francia), FTC-RAIL CARGO HUNGARIA, Buducsnoszt Podgorica (montenegrói), Bukaresti CSM (román), Borussia Dortmund (német), Rosztov-Don (orosz), Esbjerg (dán), Podravka Vegeta (horvát)
B-csoport: CSZKA Moszkva (orosz), Vipers Kristiansand (norvég)Krim Ljubljana (szlovén), Odense (dán), Győri Audi ETO KC, Metz (francia), Kastamonu Belediyesi (török), Sävehof (svéd)

 A női BL lebonyolítása megegyezik a férfiakéval. A szeptember 12-én kezdődő és 2022. február 14-én záruló csoportmérkőzések után a csoportok első hat helyezettje jut tovább, az első kettő-kettő egyenesen a negyeddöntőbe. A nyolc közé kerülésért március 6. és 14. között játszanak a csapatok, a negyeddöntő mérkőzéseire április 3. és 11. között kerül sor, a négyes döntőt pedig május 29-30-án rendezik Budapesten.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?