Női kézi BL: románveréssel zárta a csoportkört a Győri Audi ETO KC

A Győri Audi ETO KC házigazdaként 35-29-re legyőzte a román SCM Râmnicu Vâlcea csapatát a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének utolsó fordulójában. A címvédő magyar bajnok következő, negyeddöntőbeli ellenfele az ugyancsak román Bukaresti CSM lesz.

A Győri Audi ETO KC számára tét nélküli volt a mérkőzés, mert az előző fordulóban eldőlt, hogy csoportelsőként jut a negyeddöntőbe. A hazaiak a 12. percben vezettek először (6-5), a 21. percben pedig már öt gól volt az előnyük, mert Stine Oftedal és Eduarda Amorim vezérletével lendületes, eredményes játékot produkáltak. A folytatásban a Râmnicu Vâlcea némileg felzárkózott, de az első félidő három győri góllal ért véget, így a szünetben 20-15 volt az állás.

Az ETO kiválóan, egy 4-1-es sorozattal kezdte a második felvonást, de a románok egy ugyanilyen szériával visszazárkóztak. A házigazdák támadásai és lövései pontatlanná váltak, több mint hét percig nem szereztek gólt, ezt kihasználva a vendégek háromra csökkentették a hátrányukat. Az utolsó tíz percben ismét jól teljesített a címvédő, megint jól védekezett és hatékonyan támadott, így végül magabiztosan győzött, és továbbra is őrzi - 2018. január 26. óta tartó - veretlenségét a BL-ben.

A mezőny legeredményesebb játékosa Oftedal volt hat góllal, Amorim ötször talált be.

A két csapat 16. alkalommal játszott egymással, hat román siker és egy döntetlen mellett ez volt a kilencedik győri győzelem.

A Győr ellenfele az ugyancsak román Bukaresti CSM lesz a negyeddöntőben. A párharc első mérkőzését minden bizonnyal április 3-án, pénteken rendezik Bukarestben, a győri visszavágóra pedig április 11-én vagy 12-én kerül sor.

Női kézilabda Bajnokok Ligája
a negyeddöntő párosítása
SCM Râmnicu Vâlcea-Metz HB
Bukaresti CSM-Győri Audi ETO KC
Buducnost Podgorica-Team Esbjerg
Rosztov-Don - Brest Bretagne

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?