Női kézilabda BL: visszavágott a CSM a Fradinak, megőrizte veretlenségét a Győr

A Bukaresti CSM 27-24-re (16-13) legyőzte péntek este FTC-Rail Cargo Hungaria együttesét a Bajnokok Ligája középdöntőjének első csoportjában, így a Fradi gyakorlatilag nem juthat a negyeddöntőbe. A másik csoportban a SCM Râmnicu Vâlcea 28-28-as döntetlent harcolt ki a Krim Ljubljana otthonában, a Győri Audi ETO pedig megőrizte veretlenségét, 29-28 arányban nyert a Brestben, és ezzel hatalmas lépést tett a csoportgyőzelem felé.

A CSM ezzel a győzelemmel visszavágott a budapesti 33-23-as kemény vereségért. A bukaresti csapat 2-0-ra és 3-1-re vezetett, a Ferencváros azonban 3-4-re fordított, a csapatok fej- fej mellett haladtak, de a félidő végét a CSM kezelte jobban, és 16-13-mal fordultak a csapatok. A második félidőben a CSM többször vezetett négy góllal is, ám az 57. percben a Fradi 25-24-re felzárkózott, de a félidő végét ismét a CSM hozta jobban, és 27-24-re nyert.

A hazaiak közül kitűnt a 8 gólig jutó Neagu, és a 7 gólos Cvijic, valamint a többször parádézó Grubisics, a Ferencváros legeredményesebb játékosa a 7 találatos Lukács volt, a többiek közül senki nem jutott 3 gólnál feljebb. Ugyancsak az első csoportban a Metz Handball idegenben is győzni tudott a Rosztov Don ellen, a Team Esbjerg pedig egy 65 gólos meccsen verte a Kristiansandot.

A hétvégi forduló eredményei:

  • Bukaresti CSM - FTC-Rail Cargo Hungaria 27-24
  • Rosztov Don - Metz Handball 24 - 29
  • Team Esbjerg - Vipers Kristiansand 35-30

A tabellát a Metz és az Esbjerg vezeti 11-11 ponttal, a 9-9 pontos Rosztov Don és CSM Bukarest, illetve az 5 pontos Kristiansand, és 3 pontos FTC előtt. A csoport első négy helyezettje jut tovább a negyeddöntőbe.

A következő forduló párosítása:

  • Vipers Kristiansand - Rosztov Don (február 29.)
  • Metz Handball - CSM Bukarest (március 1.)
  • FTC-Rail Cargo Hungaria - Team Esbjerg (március 1.)

A másik csoportban a SCM Râmnicu Vâlcea szombaton 28-28 (12-13) arányú döntetlen harcolt ki Ljubljanában a Krim Mercator ellen. A vâlceaiak akár a két pontot is elhozhatták volna, a hazai csapat az utolsó 10 másodpercben, hetesdobásból egyenlített.

A meccset a Vâlcea kezdte jobban, 3-5-re és 4-7-re is vezetett, de a szlovénok a szünet előtt 13-12-re fordítottak. A második félidő elején a hazaiak 4 góllal mentek (16-12), a Vâlcea 16-16-on egyenlített és a vége előtt néhány perccel 24-26-ra vezetett, ám nem sikerült megnyernie a meccset (28-28). A hazai csapatból Harma van Kreij 8, Alja Varagic 7, Tamara Mavsar 5 gólt lőtt, a Vâlceából Mireya Gonzalez Alvarez 7, Asma Elghaoui 6, Marta Lopez Herrero 4 találatig jutott.

Ugyanebben a csoportban a Buducsnoszt idegenben javított a gólarányán, a Győr pedig, a csoport rangadóján, a tízből kilencszer betaláló Veronica Kristiansen vezetésével, egy igen kiélezett mérkőzésen, egy góllal győzött.

A hétvégi forduló eredményei:

  • IK Savehof - Buducsnoszt 24-33
  • Krim - SCM Râmnicu Vâlcea 28-28
  • Brest Bretagne Handball - Győri Audi ETO KC 28-29

A csoportot Győr vezeti 15 ponttal, a Brest Bretagne a második 13 ponttal, a Buducsnoszt a harmadik 10 ponttal, a Râmnicu Vâlcea a negyedik 5 ponttal, a Krim az ötödik 3 ponttal, a Savehof pedig a hatodik 2 ponttal. A csoport első négy helyezettje jut tovább a negyeddöntőbe.

A következő forduló párosítása:

Brest Bretagne Handball - Krim Ljubljana (február 29.)

Râmnicu Vâlcea - Savenhof (február 29.)

Buducsnosz - Győr (március 1.)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?