Katar 2022: Ecuador lefocizta Hollandiát, döntetlen lett a vége

Egyértelműen a dél-amerikai csapat állt közelebb a győzelemhez, a döntetlennek a hollandok örülhettek igazán.

Azt követően, hogy Szenegál legyőzte Katart, az A-csoport másik meccsén Hollandia és Ecuador csapott össze. A tulipánosok kezdtek jobban, Cody Gapko jól eltalált lövésével már a 6. percben megszerezték a vezetést.Dumfries és Valencia csatáját az utóbbi nyerte | Fotó: Facebook/FIFA World Cup

Ekkor még semmi sem sejtette, hogy az európai csapatnak ez lesz az egyetlen kaput eltaláló lövése, illetve helyzete a mérkőzés folyamán. A félidő közepén a dél-amerikai gárda átvette a kezdeményezést nyugdíjas tempóban focizgató hollandoktól, röviddel a szünet előtt pedig ki is egyenlített, azonban Estupinan találatát les címén érvénytelenítették.

A második félidőben ott folytatták a csapatok, ahol az elsőben abbahagyták, aminek eredményeként Enner Valencia a 49. percben bevette Noppert kapuját. A hollandok a továbbiakban is lagymatagon, szétesően játszottak, az ecuadoriak sokkal motiváltabbak és hatékonyak voltak, ami helyzetekben is megmutatkozott. A döntetlen Van Gaal legénysége számára hízelgő, mely az eddig mutatott halovány teljesítmény ellenére is jó eséllyel elsőként léphet tovább a csoportból.

Kapcsolódók

Kimaradt?