Katar 2022: Irán két hosszabbításos góllal győzte le Wales csapatát

Két hosszabbításban lőtt góllal győzte le Irán az emberhátrányban játszó Walest a katari labdarúgó-világbajnokság B-csoportjának második fordulójában. 

Bőven volt törlesztenivalója az iráni labdarúgó-válogatottnak az első fordulóban Angliától elszenvedett 6-2-es vereség után. Carlos Quieroz szövetségi kapitány tanítványai az ellen a Wales ellen léptek pályára a 2. fordulóban, amely a nyitóetapban 1-1-es döntetlent játszott az Egyesült Államokkal. 

A szakértők szerint Gareth Bale-ék voltak a mérkőzés esélyesei, viszont a kezdő sípszó után valószínűleg minden tipszter öklébe harapott. Ugyanis az irániak sokkal kezdeményezőbben léptek fel, egészen szépen szövögetett passzokkal vitték el a labdát Hennessy kapujáig, Ali Golizadeh és Szardar Azmun lábában maradt a gól.

A második félidőben az irániak még magasabb fokozatra kapcsoltak, egy akción belül kétszer is eltalálták az európaiak kapufáját: ugyanaz az Azmun és Golizadeh tépte a haját, aki az első félidőben is közel állt a gólszerzéshez.

Az irániak lendülete tovább nőtt, amikor a 84. percben Wayne Hennessey a kapujából messze kifutva, a tizenhatoson kívül elütötte Mehdi Taremit, ezért elsőre sárga lapot, de videózás után pirosat kapott. Az utolsó percekre így emberelőnybe kerültek a irániak, akiknek volt is egy újabb, kapufát súroló lövésük.

Fotó: Agerpres/EPAA végén pedig jött a slusszpoén: a 98. percben előbb Ruzbeh Csesmi egy 22 méteres átlövésből (ez volt a vb első, 16-oson kívüli gólja), majd a 101.-ben egy kontra végén Remin Rezajan  is betalált, így Irán 2–0-ra győzött és az első fordulóban elszenvedett, eddigi legnagyobb vb-veresége után közel került ahhoz, hogy először tovább tudjon jutni a csoportkörből.

Katar 2022, B-csoport

  • Irán–Wales 2-0

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?