Ifi teremfociban újra Székelyudvarhely a bajnok

Idén sem akadt legyőzőjük, az udvarhelyiek megvédték bajnoki címüket | Fotó: FK SzékelyudvarhelyMegismételte tavalyi sikerét, újra bajnok lett a Futsal Klub Székelyudvarhely utánpótlás futsalcsapata, miután a hétvégén rendezett U19-es négyes torna vasárnapi döntőjében 3–2 arányban bizonyult jobbnak a Dévai Autobergamo együttesénél. A bronzmérkőzést a Ceahlăul csapata nyerte.

Az elmúlt hétvégén Déva adott otthont a teremlabdarúgó U19-es Elit Liga négyes döntő tornájának, amelyen a házigazda Dévai Autobergamo és a tavalyi bronzérmes Ceahlăul Piatra Neamț mellett két székelyföldi együttes, a Kézdivásárhelyi SE és FK Székelyudvarhely is képviseltette magát.

Az udvarhelyiek címvédőként érkeztek, tavaly a Temesvári CFR ificsapatát győzték le, és idén is a legesélyesebbnek tartott alakulatként indultak el a kétnapos tornán.

A szombati elődöntők a papírforma szerint alakultak, az FK Székelyudvarhely 6–3-as győzelemmel jutott túl a Ceahlăul gárdáján, míg a másik ágon a kézdivásárhelyiek szinte összehozták a székely döntőt, végül egy góllal, 4–3 arányban maradtak alul a Dévai Autobergamóval szemben.

A vasárnapi döntő a hazai teremlabdarúgás örökrangadójának számító Déva-Udvarhely összecsapást hozta össze, ezúttal ifjúsági szinten. A végig kiélezett csata végén az udvarhelyi fiatalok örülhettek, miután a pályán is, és fejben is jobbak voltak a házigazdánál. A 3–2-es udvarhelyi győzelem pedig azt jelentette, hogy a Jakab Zoltál vezetőedző által irányított FK lett az ország legjobb U19-es futsalcsapata, megvédve így a tavaly elhódított bajnoki címét.

A kisdöntőben a szombati elődöntők vesztesei, a Kézdivásárhelyi SE és Ceahlăul Piatra Neamț gárdái csaptak össze. A tavalyi évhez hasonlóan ezúttal is moldvai siker született, 6–5-ös győzelmével a Ceahlăul zsinórban másodszor is bronzéremmel zárta a hazai U19-es utánpótlás bajnokságot.

Teremlabdarúgó U19-es Elit Liga, Final Four

Elődöntők:

  • FK Székelyudvarhely – Ceahlăul Piatra Neamț 6–3
  • Kézdivásárhelyi SE – Dévai Autobergamo 3–4

Bronzmérkőzés

  •  Ceahlăul Piatra Neamț – Kézdivásárhelyi SE 6–5

Döntő

  • FK Székelyudvarhely – Dévai Autobergamo 3–2 (0–1)Fotó: FK Székelyudvarhely

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?