Ezüstérmesek az udvarhelyi teremfocisok

Udvarhelyiek az ezüstserleggel | Fotó: Sportul IlustratMegvédte címét a Galaci United teremlabdarúgó csapata, miután kedd este Székelyudvarhelyen 7–5-re, összesítésben pedig 3–0-ra győzött a Futsal Klub Székelyudvarhely ellen. Az udvarhelyiek nyolc év után szereztek újra ezüstérmet.

A hazai teremlabdarúgó 1. Liga múlt heti, Galacon rendezett első két felvonását a helyi United csapata nyerte, 6–2 és 3–1 arányban múlva felül a Jakab Zoltán által irányított Futsal Klub Székelyudvarhely alakulatát. Az egyik fél hármadik győzelméig tartó bajnoki párharc kedden Székelyudvarhelyen folytatódott, a vendéglátók csak megnehezíteni tudták az idegenlégiósokkal teletüzdelt címvédő dolgát. A kétszer is négygólos hátrányba kerülő udvarhelyieknek a második félidőben feljavult a játékuk, de ez is kevésnek bizonyult ahhoz, hogy fordítani tudjanak az eredményen.

Az összecsapást végül 7–5-re a United nyerte, így összesítésben 3–0-ás végeredménnyel a Duna parti klub lett a 2022-2023-as idény bajnoka. A harmadik bajnoki serlegét begyűjtő Galaci United korábban 2020-ban és 2022-ben végzett a hazai teremlabdarúgó-bajnokság élén.

Az FK Székelyudvarhely nyolc év után játszhatott újra bajnoki döntőt (és szerzett ezüstérmet), a Jakab Zoltán által felkészített gárda legutóbb 2015-ben a Marosvásárhelyi City`us együttesével szemben maradt alul.

Teremlabdarúgó 1. Liga, bajnoki döntő, 3. mérkőzés
FK Székelyudvarhely – Galaci United 5–7 (1–4)
Összesítésben 0–3, ezzel bajnok a Galac

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?