Hivatalos: másfél hónappal a mérkőzése után világbajnokká nyilvánították a magyar birkózót

Bár a szeptemberi, belgrádi birkózó-vb-n Losonczi Dávid a kötöttfogású 87 kilogrammos súlycsoportban ezüstérmet szerzett, Nenad Lalovics, a Nemzetközi Birkózó-szövetség (UWW) szerb elnöke hivatalos levélben értesítette Németh Szilárdot, a magyar szövetség elnökét, hogy versenyzőnket utólag világbajnoknak nyilvánították – írta meg a Magyar Nemzet.

A szeptemberi belgrádi olimpiai kvalifikációs világbajnokság kötöttfogású 87 kilós döntőjében Losonczi Dávid (ESMTK-KIMBA) súlyos bírói hiba következtében kapott ki 8–7-re a török Ali Cengiztől, hiszen egyértelmű tusgyőzelemtől fosztották meg.

Fotó: MBSZ

A Magyar Birkózók Szövetsége (MBSZ) felülvizsgálati kérelemmel folyamodott a nemzetközi szövetség (UWW) illetékes testülete felé, hogy szakmailag állapítsa meg, súlyosan hibás bírói döntés született. A sportág jelenlegi szabályrendszerében nem létezik az óvás fogalma, így az eredmény megváltoztatására kevés esély mutatkozott, ennek ellenére az MBSZ mindent megtett a maximális jogorvoslat érdekében.

Ennek aztán hétfőn meglett az eredménye: Nenad Lalovics, az UWW szerb elnöke hivatalos levélben értesítette Németh Szilárdot, az MBSZ elnökét, hogy Losonczi Dávidot világbajnoknak nyilvánították.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?