Férfi kézi Eb: halálos fenyegetéseket is kaptak a dán játékosok

Az izlandi szurkolók a közösségi médián keresztül üzentek a dán kéziseknek.

Csalódott izlandi szurkolók üzenetei lepték el a dán férfi kézilabda-válogatott tagjainak közösségi oldalait – írja a dán TV 2. Mint ismert, Dánia 30–29-re kikapott Franciaországtól a magyar-szlovák közös rendezésű Európa-bajnokság középdöntőjének záró mérkőzésén, így Izland lemaradt az elődöntőről.A franciák az izlandiak kárára örülhettek | Fotó: MTI

Sokáig örülhettek az izlandi szurkolók, hiszen úgy tűnt, Mikkel Hansen és Mathias Gidsel nélkül is legyőzi a franciákat a dán együttes, s ezzel az elődöntőbe segíti Izlandot. Nos, nem így lett – izlandi szempontból rémálomszerűen alakult a végjáték. A dán válogatott 27–22-re is vezetett, majd innen fordított, s nyert 30–29-re Franciaország.

A találkozót követően halálos fenyegetéseket is kaptak a dán kézilabdázók az izlandi szimpatizánsoktól. „Az üzenetek közül a legrosszabb kategória a halálos fenyegetésekhez közel áll” mondta el Morten Henriksen, a dán szövetség sportmenedzsere.

A beálló René Antonsen számos becsmérlő üzenetet kapott. „Szerencsére azokat, amiket írtak, soha nem mondanák el szemtől szembe. Nem hiszem, hogy helyes, ha azt gondolják egyesek, a közösségi médiában bármit írhatnak” – nyilatkozta az Aalborg kézilabdázója.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?