Már a százat is meghaladta a koronavírus-fertőzöttek száma a kézi-Eb-n

A hollandoknál mindkét kapus koronavírusos, a franciáknál a szövetségi kapitány.

Már több mint száz játékosnak lett pozitív a koronavírustesztje a magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda-Európa-bajnokságon, írta meg a nzz.ch.Bart Ravensbergen számára véget ért az EB | Fotó: Facebook/Bart Ravensbergen

A legnehezebb helyzetben a német válogatott van, amelynél 12 pozitív esetet jelentettek, egy nappal a középdöntő előtt a visszalépést is fontolgatták. Végül halasztási kérelemmel fordultak az EHF-hez, amely ehhez nem járult hozzá, így lejátszották a spanyolok elleni mérkőzést, amelyet el is veszített a csapat 29-23-ra. A német válogatottnál eddig 27 játékost neveztek be az eddigi meccsekre, közülük 25-en pályára is léptek.

A németek az Eb előtt még azt nyilatkozták, örülnek annak, hogy egyelőre Szlovákiában játsszák a mérkőzéseiket, mert ott szerintük szigorúbbak az intézkedések, mint Magyarországon. Magyarországon telt házas mérkőzéseket lehet rendezni, míg Szlovákiában 25 százalékban lehet megtölteni a lelátókat.

A magyarok utolsó csoportellenfelénél, Izlandnál is van öt koronavírusos. Lengyelország hat, Hollandia és az orosz csapat négy-négy, Svédország és Izland három-három, míg Franciaország egy esetet jelentett. A középdöntőbe jutott együttesek közül csak a címvédő spanyoloknál, a világbajnok dánoknál, az Eb-harmadik norvégoknál és a montenegróiaknál nem akadt pozitív teszt.

Az Eb-ről a csoportkört követően kieső magyar válogatottnál is volt pozitív teszteredmény, az irányító Győri Mátyás fertőződött meg.

Időközben tovább nőtt a fertőzöttek száma, Dennis Schellekens után a másik holland kapus, Bart Ravensbergen koronavírustesztje is pozitív lett. A hollandok első középdöntős mérkőzésén még védett Ravensbergen, de az utolsó percekben már a kapusedző, Gerrie Eijlers is beállt. Erlingur Richardsson szövetségi kapitány René de Knegt (HV Aalsmeer) számára postázott meghívót.

A franciák pénteki sajtóeseményén kiderült, hogy Guillaume Gille szövetségi kapitány is elkapta a koronavírust, így a szombati, Izland elleni meccsen Érick Mathé másodedző fog irányítani.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?