Férfi kézi BL: otthonában győzte le a Veszprém a címvédő Magdeburgot

A Veszprém 33-28-ra nyert a címvédő német SC Magdeburg otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában, csütörtökön.

Remekül játszott a bajnoki és Magyar Kupa-címvédő Veszprém az egész első félidőben, a Magdeburg csak 3-2-nél és 4-3-nál tudott vezetni, és bár Michael Damgaard, illetve Tim Hornke góljaival a folytatásban is jól tartotta magát, a 22. percben már három találattal jobban állt a vendégcsapat, amely elsősorban támadásban remekelt. Nagy volt az iram, folyamatos játék jellemezte az első félidőt, ami 21-18-as veszprémi vezetésnél ért véget.

A németek a második felvonás elején mínusz négyről felzárkóztak 22-21-re, ekkor azonban ismét lendületbe került a vendégcsapat, és a mérkőzés háromnegyedénél már hattal vezetett. A játék képe nem változott jelentősen, a Magdeburg nem tudott eléggé keményen, hatékonyan védekezni, amit ellenfele nagyszerűen használt ki. A házigazdák igyekeztek felzárkózni, de nem jártak sikerrel, így a Veszprém meglepetésre nagyon magabiztosan, imponáló támadójátékkal győzött.

Ludovic Fabregas hat, Gasper Marguc, Nedim Remili és Agustín Casado öt-öt góllal, Rodrigo Corrales kettő, Ignacio Biosca García hat védéssel járult hozzá a sikerhez. A németeknél Michael Damgaard hatszor, Felix Claar és Ómar Ingi Magnusson öt-öt alkalommal talált be.

A két csapat kilencedik egymás elleni tétmérkőzésén négy német siker és egy döntetlen mellett ötödször győzött a Veszprém. A bakonyiak egy hét múlva a francia Montpellier-t fogadják. 

A Szeged két góllal kikapott a PSG-től

A szezon első BL-meccse és a rangos ellenfél ellenére nagy meglepetésre közelítőleg sem volt telt ház a Pick Arénában, a lelátó harmadik szintje eleve le volt zárva, és lejjebb is akadtak üres helyek.

A Szegedről idén nyáron távozott Kent Robin Tönnesen három góllal kezdett előző csapata ellen, ennek ellenére egy ideig jól tartották magukat a házigazdák. Amikor három találattal ellépett a PSG, Kárpáti Krisztián vezetőedző időt kért. A franciák remekül védekeztek, pontosabban, és ami a legfeltűnőbb volt, kevesebb hibával kézilabdáztak, és bár nem adtak ki magukból mindent, magabiztosan vezettek a szünetben 16-13-ra.Fotó: MTI

Raúl González, a párizsiak szakvezetője a második félidőben már két és fél perc után időt kért, pedig akkor még nem is sejthette, hogy a Szeged - ellenfele nyitott védekezését kihasználva - egy 4-1-es sorozattal csakhamar felzárkózik mínusz egyre. Máthé Dominik góljaival ismét ellépett a PSG, amely hárommal jobban állt, amikor másfél percre kettős emberelőnybe került, és ebben a rövid időszakban el is döntötte a meccset. A hátralévő időben a Szeged nagy bravúrral - Dean Bombac találataival és gólpasszaival - felzárkózott 29-28-ra, ám David Balaguer gólja fél perccel a vége előtt pontot tett a meccs végére.

A hazaiaknál Mario Sostaric kilenc, Dean Bombac hat, Miguel Martins négy találattal, Mikler Roland öt, Emil Kheri Imsgard három védéssel zárt. A franciáknál Kamil Syprzak és Kent Robin Tönnesen hatszor, Máthé Dominik négyszer talált be, Jannick Greennek kilenc védése volt.

A két csapat tizedik alkalommal találkozott egymással a nemzetközi porondon, egy döntetlen és három szegedi siker mellett hatodszor nyert a PSG. A szegediek egy hét múlva a német bajnok THW Kiel vendégei lesznek a BL csoportkörében.

Eredmények, csoportkör, 1. forduló

  • SC Magdeburg (német)-Telekom Veszprém 28-33 (18-21)
  • OTP Bank-Pick Szeged - Paris Saint-Germain (francia) 29-31 (13-16)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?