Öt magyar csapat indulhat a kézilabda Bajnokok Ligájában

A férfiaknál a Szeged, a nőknél pedig a legutóbb döntős Ferencváros, illetve a Debrecen is szabadkártyát kapott a kézilabda Bajnokok Ligája következő idényében, vagyis összesen öt magyar csapat szerepel majd a csoportkörben.

Fotó: EHFAz európai szövetség kedden a honlapján hozta nyilvánosságra döntését. A két magyar bajnokcsapat, a férfiaknál a Telekom Veszprém, a nőknél pedig a Győri Audi ETO KC automatikusan helyet kapott a főtáblán. Ugyanezt elmondhatja magáról Máthé Dominik együttese, a francia bajnok Paris Saint-Germain, illetve a nőknél a német bajnok Bietigheim (Szikora Melinda, Faluvégi Dorottya) és a montenegrói Buducnost Podgorica (Háfra Noémi) is.

A férfiaknál Fazekas Gergő csapata, a Lengyel Kupa-győztes Orlen Wisla Plock megkapta a rajtengedélyt, Bartók Donát együttese, a svájci bajnok Kadetten Schaffhausen, valamint Rosta Miklós csapata, a román bajnok Dinamo Bucuresti viszont nem lehet ott a mezőnyben. A nőknél a Korsós Dorinát foglalkoztató Bukaresti Rapid is szabadkártyát kapott.

A csoportkör sorsolására egy hét múlva kerül sor, mindkét nem esetében két nyolccsapatos csoportot alakítanak majd ki.

A női BL szeptember 9-én rajtol, a mérkőzéseket szombaton és vasárnap játsszák, a négyes döntőt június 1-2-án rendezik Budapesten. A férfi BL-ben szeptember 13-án kezdődik az új idény, a meccseket szerdán és csütörtökön rendezik, a négyes döntőre pedig június 8-9-én kerül sor Kölnben.

A szabadkártyát nem kapott csapatok az Európa-ligában szerepelhetnek majd ősztől.

Ábrók Zsolt, a DVSC ügyvezetője az M1 aktuális csatornán úgy fogalmazott, ez egy fantasztikusan nagy siker a klub számára. Hozzátette, tisztában vannak vele, hogy a Debrecen még nem Bajnokok Ligája-csapat, de komoly marketing-lehetőség ez a város és az együttes számára is, a játékosoknak pedig órási szakmai lehetőség arra, hogy tanuljanak, fejlődjenek és a következő években ebből profitáljanak. „Van mitől tartanunk, hiszen ez egy tanulóév lesz nekünk. Soha ennyi mérkőzést nem játszottunk, hiszen a szeptembertől februárig tartó időszakban ez plusz 14 meccset jelent. Erőltetett menet lesz szerda-szombat ritmusban” – magyarázta. Az ügyvezető kifejtette, igazolnak még egy beállót, akivel már sikerült megegyezniük, és ezen a héten be is jelentik. Hornyák Dóra és Jovana Jovovic visszatér a sérülését követően, vagyis a keretük összeállt, nem terveznek további erősítést, de ezt a vezetőedzővel és a támogatókkal még átbeszélik. „A bajnokságban továbbra is a harmadik hely a célunk, de tisztában vagyunk azzal, hogy a BL-szereplés ezt veszélybe sodorhatja. A BL-ben teher nélkül, de nem feltartott kezekkel lépünk majd pályára, jó erőfelmérő lesz" - vélekedett Ábrók.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?