Február 5., amikor a futballsztárok ünnepelnek

Február 5. különleges nap az esztendőben, hiszen a futballtörténelem több kiemelkedő szerepelője is ezen a napon született.

Fotó: Gheorghe Hagi Facebook-oldala

A Givemesport.com alapján nincs még egy ilyen nap, amely ennyi kiválóságot adott volna a labdarúgásnak, mint február 5., ami elnézve a felsorolt neveket valóban rendkívül „sikeres” napnak tűnik.

Romániában nyilván Gheorghe Hagit, a „Kárpátok Maradonáját” ünneplik most, hiszen 1965-ben, február 5-én látta meg a napvilágot. Hétfőn többen fel is köszöntötték az 59. születésnapja alkalmával – többek között egykori klubja, a Galatasaray is külön bejegyzésben emlékezett meg róla a közösségi oldalán –, miközben ő a Konstancai Farul együttesének mestereként az esti FCSB elleni bajnoki meccsére készült.

Haginál kereken húsz évvel fiatalabb a portugál aranylabdás klasszis, Cristiano Ronaldo, aki 1985. február 5-én született. Születésnapján osztozik az 1992-ben született brazil sztárral, Neymarral, de az 1984-ben született az argentin Carlos Tevezzel. A Givemesport.com listájára felkerült Giovanni van Bronckhorst is, ugyanakkor a sikeredzők közül a svéd Sven-Goran Eriksson is február 5-én ünnepli a születésnapját.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?