FK Csíkszereda–Kolozsvári U döntőt rendeznek a női labdarúgó Román Kupában

Szerdán délután játszották le a női labdarúgó Román Kupa elődöntőit. Elsőként az FK Csíkszereda jutott a fináléba, amely a Besztercei Gloria gárdáját múlta fölül, majd a Kolozsvári U Olimpia érvényesítette a papírformát a Székelyudvarhelyi Vasas Femina ellen.

Fennállásának legjobb eredményét érte el az FK Csíkszereda felnőtt, női labdarúgó csapata azzal, hogy szerdán hazai pályán kivívta a Román Kupa döntőjébe jutást. A szeredaiak a Besztercei Gloriát fogadták, és az első félidőben kidolgozott egy gólos előnyt meg tudták tartani a végéig, sőt, a 62. percben már 3–0-ra vezettek. A hajrában még szépítettek a vendégek, akik kétszer is betaláltak, ám közben Bartalis Barbara is eredményes volt, így semmi sem veszélyeztette az FK magabiztos győzelmét.

Fotók: FK Csíkszereda

A másik elődöntőben a másodosztályban szereplő Székelyudvarhelyi Vasas Femina a Kolozsvári U Olimpia vendégeként lépett pályára. A szünetben itt is csak egy találattal tartott előrébb a házigazda, ám ezt további hat góllal fejelte meg a második játékrészben.

Így eldőlt, hogy az FK Csíkszereda és a Kolozsvári U Olimpia vívja majd a június 8-i döntőt, amelyet a bukaresti Arcul de Triumf stadionban rendeznek meg.

A romániai női futball történetében először vívnak vándortrófeáért a döntőbe jutott felek. A Román Labdarúgó Szövetség (FRF) a 2023/2024-es szezonban újfajta lebonyolítás szerint szervezte a kupaküzdelmeket. Az új lebonyolítás és az új trófea mellett az elődöntőbe és döntőbe jutott csapatok díjazásán is emeltek.

Női Román Kupa elődöntő
FK Csíkszereda – Besztercei Gloria
Csíkszereda, Sportpark
Gólszerzők: Magyarics Zoé (36.), Orbán Aranka (56.), Herczeg Andrea (62.), Bartalis Barbara (90+2.), ill. Agu (90.), Kara-Jouli (90+4.)
FK Csíkszereda: Tankó Réa – Androniki Michalopoulou, Balázs Eszter, Haraszti Fanni, Balázs Csilla (Nyéki Anna, 66.) – Antal Anita (Péter Alexandra, 84.), Orbán Aranka (Albu Erika, 74.), Herczeg Andrea (Szentes Szabina, 74.), Mitri Rita – Magyarics Zoé (Bartalis Barbara, 66.), Szőke Eszter Vezetőedző: Kollár Péter
Beszterce: Natalia Munteanu – Mirabela Ristache, Mihaela Merlan, Paula Agu, Bianca Sandu, Giorgiana Vasile, Galau Bawn Lung, Clara Roșu, Bianca Ienovan, Cristina Cerescu, Rania Kara-Jouli Vezetőedző: Călin Svoboda


Kolozsvári U Olimpia – Székelyudvarhelyi Vasas Femina 7–0 (1–0)
Gólszerzők: Țabur (25.), Bâtea (54., 66. és 83.), Ciolacu (62.), Marcu (70.), Giurgiu (86.)
U Olimpia: Samantha Blazek – Delaney Lindahl, Johnson Mikhail, Maria Stamate, Rebeca Neagu, Sonia Bumbar, Mihaela Ciolacu, Ioana Bălăceanu, Adina Borodi, Carmen Marcu, Carolina Țabur Vezetőedző: Liviu Ivasuc
Vasas Femina: Lengyel Kriszta – Geanina Zănoagă, Krall Tímea, 5. Yanka Caceres Gonzalez, Márkus Gréta, Maria Santana Nazare, Horváth Anita, Mezőssy Melánia, Sólyom Henrietta, Török Lilla Vezetőedző: Vágó Attila

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?