Európa-liga: Trabzonban egygólos vereséggel zárta a csoportkört a Ferencváros

Fotó: fradi.huA már biztos csoportelső Ferencváros 1-0-ra kikapott csütörtökön a török Trabzonspor vendégeként a labdarúgó Európa-liga hatodik, utolsó fordulójában.

A találkozót a görög Anasztasziosz Bakaszetasz kapufás gólja döntötte el a hetedik percben. Sikere ellenére a török bajnok maradt a harmadik a kvartettben, így átkerült a Konferencia-ligába, mert a csoport másik mérkőzésén a második Monaco legyőzte a Crvena zvezdát.

A tíz pontjával - minden idők legjobb magyar csoportszereplésével - első helyen záró Ferencváros nem lesz érdekelt a 16 közé jutásért sorra kerülő februári párharcok hétfői sorsolásán, majd csak a nyolc továbbjutóból kap ellenfelet a márciusi nyolcaddöntőre. A finálét május 31-én a Puskás Arénában rendezik.

Az első perctől érződött, melyik csapatnak fontosabb a mérkőzés, ugyanis a Trabzonspor egyértelműen támadólag lépett fel, amikor nála volt a labda, míg a már csoportgyőztes Ferencváros inkább csak labdatartásra törekedett. A hazaiak aztán az első helyzetüket gólra váltották Bakaszetasz hajszálpontos lövésével, de közel jártak a másodikhoz is, mert Trézéguet hasonló helyről szintén a jobb kapufát találta el, ám ezúttal kifelé pattant a labda. Negyedóra elteltével meddővé szelídült a hazai csapat fölénye, bár ekkor is sokkal többet birtokolta a labdát, viszont helyzetekig már nem jutott el. A Ferencváros a félpályát is elvétve lépte át, végül a 32. percig kellett várni az első próbálkozására, de Ryan Mmaee fejese jócskán fölészállt. A meccs képe nem változott a szünetig, de Dibusznak egy ízben lábbal nagyot kellett védenie.

A folytatás már szakadó esőben kezdődött, a csapatok pedig visszavettek a tempóból. A Trabzonspor sem támadott le olyan elánnal, mint az első félidőben, mert vélhetően játékosai már tudták, hogy a harmadik helynél nem érhetnek feljebb, mert a csoport másik mérkőzésén a Monaco fölényesen vezet a Crvena zvezda ellen. A zöld-fehérek továbbra is csak a labda őrzésére koncentráltak, a törökök alkalmanként azért támadással is megpróbálkoztak, de az elszántság már hiányzott belőlük. A hazai szurkolók a 61. percben - a város országon belüli 61-es körzetszámára utalva - szokás szerint látványossággal készültek, ezúttal több mint tízezren kapcsolták be a lámpát a telefonjukon. Más szórakoztató mozzanat nem volt a meccs ezen szakaszában, tekintve, hogy egyik félnek sem volt miért küzdenie. A hajrában sem fokozódott az iram, így az eredmény nem változott a lefújásig.

Európa-liga, H csoport, 5. forduló:
Trabzonspor (török)-Ferencváros 1-0 (1-0)
Trabzon, Senol Günes Sportkomplexum, 25 ezer néző, v.: Harm Osmers (német)
    gólszerző: Bakaszetasz (7.)
    sárga lap: Ömür (45.), Vitor Hugo (51.), Bartra (81.), illetve Laidouni (27.), S. Mmaee (47.), Vécsei (88.)
Trabzonspor: Cakir - Stryger Larsen, Vitor Hugo, Bartra, Elmali - Hamsík (Gbamin, 61.), Sziopisz - Ömür (Ünüvar, 69.), Bakaszetasz (Bardhi, 69.), Trézéguet (Haspolat, 86.) - Yazici (Djaniny, 61.)
Ferencváros: Dibusz - Wingo, Knoester, S. Mmaee, Pászka (Redzic, 91.) - Vécsei, Laidouni, Esiti (Mercier, 60.) - Zachariassen, R. Mmaee, Nguen (Kovacevic, 82.)

Kapcsolódók

Kimaradt?