Erste Liga: a magyar bírók ténykedése miatt háborog a brassói román sajtó

Nem emésztette meg könnyen a román média egy része, hogy a Debreceni EAC jégkorongcsapat két magabiztos győzelmet aratott Brassóban a Corona ellen. A háborgók a mérkőzések magyarországi játékvezetőit támadják, akik szerintük befolyásolták a mérkőzések végeredményét, és a DEAC-nak kedveztek ítéleteikkel.

Az Erste Liga alapszakaszának győztese, a Brassói Corona csapata csak nagy harc árán jutott tovább a jégkorong-bajnokság negyeddőntőjében az Opten Vasas HC elleni párharcban. A sárga-kékek hét mérkőzésre kényszerültek az alapszakasz nyolcadikja ellen, és az elődöntőt sem kezdték túl jól. A Debreceni EAC két magabiztos győzelmet aratott Brassóban és nagyon közel került ahhoz, hogy söpréssel, azaz négy győzelmet aratva tudja le a párharcot. A román média egy része igyekezett román-magyar ügyet kreálni a párharcból.

A mytex.ro nevű brassói hírportál egyenesen arról írt csütörtök reggeli cikkében, hogy nem a játékosok voltak az elődöntő első két összecsapásának főszereplői, hanem a mérkőzésre delegált magyarországi játékvezetők, akik a debreceni csapatot segítették. A portál újságírója szerint a Brassó már a Vasas elleni negyeddöntőben is komoly bírói szembeszéllel játszott, ám a DEAC ellen valósággal „lemészárolták” a Corona játékosait.

Mint fogalmaztak: a Debrecen játékosai mindent elkövettek, ami "nem engedélyezett" a hokiban, ám a játékvezetők nem büntették a szabálytalanságokat, és csupán egy kiállítást fújtak be a DEAC ellen, azt is szabálytalan csere miatt. A portál kiemeli, hogy az Erste Liga küzdelmeit a Magyar Jégkorong Szövetség (MJSZ) szervezi.

Néhány órával később ugyanezen a portálon jelent meg egy írás, amiben egyenesen azt taglalta a cikkíró, hogy érdemes-e a Brassónak részt vennie az Erste Liga küzdelmeiben, ahol „nem tisztelik” és „nem fogják engedni, hogy megnyerje a trófeát”.  A cikk írója azt találgatta, hogy az Alpesi Liga, az egykori EBEL, vagy a Szlovák Extraliga lenne-e megfelelőbb a Corona csapatának.

(Címlapfotó: Brassói Corona | Daniel Maximilian Milata)

Kapcsolódók

Kimaradt?