Erste Liga: a Sportklub és a GYHK is győzelemmel kezdte a negyeddöntőket

Két erdélyi csapat nyert, a Brassói Corona kikapott párharcának első meccsén az Erste Liga rájátszásában.

Pénteken elkezdődtek az Erste Liga idei szezonjának negyeddöntői, a kisorsolt párosítások közül háromban is szerepel erdélyi csapat.

A Csíkszeredai Sportklub hátrányba került ugyan a Budapest Jégkorong Akadémia Hockey Club otthonában, a harmadik harmadra viszont fordítani tudott. Péter és Láday góljaival 2–1-re nyert a székelyföldi együttes, jól kezdve ezzel a negyeddöntőt.

Fotó: Csíkszeredai Sportklub Facebook oldala

Győzelemmel indított a Gyergyói Hoki Klub is saját otthonában. Az Újpest elleni mérkőzésen Bodó szerzett vezetést Szilassy csapatának, a második harmadban Saarelainen egyenlített. Hosszabbításra volt szükség a döntéshez, amelyben a hazaiak győztes gólját Slyvestre szerezte.

Fotó: Gyergyói Hoki Klub Facebook oldala

Megkezdte negyeddöntős szereplését a Brassói Corona is, hazai pályán 3–2-re kaptak ki a DVTK-tól. Ugyan Valchar és Borysenko találataival 2–1-re is vezettek a hazaiak, fordított a diósgyőri együttes. Nem született meglepetés a negyeddöntők egyetlen olyan párharcában, ahol nem volt erdélyi vonatkozás. A Ferencváros csapata hazai pályán 3–2-es győzelemmel kezdett a DAC ellen.

Szombaton a párharcok második fordulójával folytatódnak az Erste Liga küzdelmei. A negyeddöntők egyik fél negyedik győzelméig tartanak.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?