Erste Liga: A Sportklub elleni győzelemmel búcsúzott idénre a hazai pályától a GYHK

Gyegyószentmiklósi győzelem született az idei év utolsó székely derbijén. A GYHK a hajrában szerzett találatainak köszönhetően három góllal múlta felül a Csíkszeredai Sportklubot.

Az év utolsó székely rangadóját játszották kedden este Gyergyószentmiklóson. A Sportklub fellépése természetesen telt házat vonzott, mindkét szurkolótábor kitett magáért, így nagyszerű hangulatban indult útjára a pakk. Az első húsz percben a kék-fehér híveknek volt több okuk a boldogságra, kedvenceik a 9. percben Levin révén kihasználtak egy emberelőnyt és megszerezték a vezetést (0–1). Ajátékrész még egy csíki kapuvasat is tartogatott, így megérdemelt vendégvezetéssel vonultak az első pihenőre  afelek.

A második harmad változatos játékot, lüktető iramú küzdelmet és egy hazai találatot hozott. A 32. percben jött az egyenlítés, Sylvestre szerzett erőszakosan korongot a támadóharmadban, két védő között kapura tört, majd a felső vas segítségével emelt a hálóba (1–1). Negyven perc játék után semmi nem dőlt el.

Gyorsan peregtek a percek a harmadik játékrészben is. Egészen a hajráig nem változott az eredmény, majd jött az 54. perc, amikor Bodó lopott korongot Sofrontól és gólig vitte a szólót (2–1). Bő két perccel a vége előtt emberelőnybe kerültek a piros-fehérek, Sylvestre indította az akciót, majd ő érkezett a betett korongra is és góljával eldöntötte a székely derbit (3–1). Csíki időkérés után lekorcsolyázott Adorján, Sárpátki pedig üres kapus góllal tett pontot a rangadó végére (4–1).

A Sportklubra még négy találkozó vár az idén. December 23-án a Brassót fogadják a kék-fehérek, majd magyarországi turnéra indulnak, ahol három mérkőzést játszanak. December 27-én Dunaújvárosba látogatnak, 28-án Miskolcon lépnek jégre, majd 30-án Debrecenben zárják az évet Becze Tihamérék.

A GYHK 22-én Brassóba látogat, majd szintén Magyarországon zárja 2023-at. A piros-fehérek december 27-én az Újpest otthonában szerepelnek, 28-án a Ferencvárosnál, 30-án pedig Miskolcon vizitálnak.

A két vezetőedző mérkőzés utáni nyilatkozata:

Szilassy Zoltán, vezetőedző, GYHK: „Mérges voltam a hátrányos gól miatt, mert átbeszéltük, hogy Levin jól lövi ezt a bekanyarodást balról. Öt az ötben nem volt különösebb problémánk, az ellenfél pedig nagyon elfáradt a második harmadban, így egyre több időt tölthettünk a támadóharmadban. A második gólunk után nekik jönniük kellett, a harmadik gólunkkal viszont sikerült pontot tennünk a dolgok végére. Azt gondolom, hogy mi voltunk most a jobb csapat, de hozzá kell tennem, hogy én még nem láttam ilyen szervezett Szeredát”.

Václav Novák, vezetőedző, Csíkszeredai Sportklub: „Az első két harmad jó volt, mindkét csapat jól játszott, ez pedig a helyzetek számában is megmutatkozott. Mindkét kapus jól védett, aztán a harmadik harmadban egy hiba nyomán vezetést szerzett a Gyergyó, majd pedig hiába akartunk, nem volt szerencsénk. Gratulálok a Gyergyónak, megyünk tovább”.

Jégkorong Erste Liga, alapszakasz
Gyergyói HK –  Csíkszeredai Sportklub 4–1 (0–1, 1–0, 3–0)
Gyergyószentmiklós
Gólszerzők: Sylvestre (32. és 59.), Bodó (54.), Sárpátki (60.), ill. Levin (9.)
Kapura lövések száma: 34–35
Kiállításpercek: 10, ill. 8 perc

(Borítókép: GYHK)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?