EURO 2000 - Rossi: Szalaival és Sallaival rohamozunk Portugália ellen

Alig egy órával azután, hogy a portugál válogatott elhagyta a Puskás Arénát, a házigazda magyar nemzeti tizenegy is megtartotta hétfőn hivatalos sajtótájékoztatóját a keddi Magyarország-Portugália Európa bajnoki mérkőzés előtt. Az esemény főszereplői Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya és Szalai Ádám csapatkapitány voltak.

 „A csapatkapitány nem azért csapatkapitány, mert rajta van a karszalag, hanem mert úgy érzik, hogy segíthet a csapattársain. Ez az egyik legszebb dolog, hogy rajtam lehet a karszalag. Minden meccs előtt összejön a csapat, megfogalmazunk néhány gondolatot, de nem abban látom a csapatkapitány szerepét, hogy milyen beszédet mond, hanem hogy összekötő kapocs legyen a kapitány és a csapat között, és csapategységet teremtsen”– fejtegette Szalai Ádám a tisztséggel járó feladatok fontosságát.

Marco Rossit egy olasz újságíró szülőhazája esélyeiről kérdezte, amire a mester szűkszavúan válaszolt, majd megköszönte játékosainak, hogy eljuthatott a futball nagyszínpadára. „Remélem, hogy a lehető legjobban tudom képviselni ezt az országot” – tette hozzá.

A sajtótájékoztató visszatérő motívuma volt a magyar válogatott 5 évvel ezelőtti, álomszerű szereplése a franciaországi EURO 2016-on. „A 2016-os Eb első mérkőzése fantasztikusan indult számunkra, tudjuk hogy milyen fontos a jó kezdés. Védekezésben, taktikailag nagyon oda kell figyelnünk, a labdát meg kell becsülni. Sokkal erősebb portugál csapatot látok, mint a 2016-os Eb-n. Mindenki tisztában van azzal mi vár ránk” – fogalmazott Szalai Ádám.

A csatár felelevenítette Puskás Aréna nyitómérkőzésének hangulatát is, amikor az Uruguay elleni összecsapáson teremtettek felejthetetlen atmoszférát a magyar szurkolók. „Ha gyerekkoromban valaki azt mondja, két Eb-n is játszhatok majd, nem hittem volna el, most pedig egy napra vagyok attól, ha a kapitány is úgy gondolja, hogy a második Eb-meccsemen is lehetőséget kapjak” – mondta Szalai.

„Szalai Ádámnak már most elmondhatom, benne lesz a kezdőben, és Sallai Roland is játszani fog, készen áll fizikailag. A motivációval nem kell már sokat foglalkozni, aki most nem lenne motivált, annak más sportágat kell választania. Már alig várjuk, hogy újra pályára lépjünk, és képviseljük Magyarországot” – válaszolta Rossi.

Rossi a járványhelyzet, illetve Joao Cancelo pozitív vírustesztje kapcsán elmondta, bízik benne, hogy a magyar válogatottnál nem lesz ilyen, ha mégis lenne, erre az esetre is van forgatókönyvük.

A magyar-portugál találkozó kedden 19 órakor kezdődik a Puskás Arénában. A mérkőzésről a Maszol akkreditált munkatársa élő szöveges tudósításban számol be.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?