Csalásra figyelmeztet Diószegi, sok FCSB szurkoló juthat be az OSK szektoraiba

Jónéhány sepsiszentgyörgyi adhatta el szurkolói kártyáját a szerdai FCSB elleni mérkőzés előtt a vendégek szurkolóinak. Diószegi László szerint a történtek miatt fennállhat a táborok közötti konfliktusok kialakulásának veszélye. Nyugalomra inti a hazai drukkereket, a nyerészkedőknek pedig felelősségre vonást ígért.

Sok sepsiszentgyörgyi szurkolót váratlanul érhetett az OSK klubelnökének, Diószegi Lászlónak szerdai, Facebookon közzétett bejegyzése, amelyben csalásról számolt be. „Kedves fociszerető ismerőseim! Nagyon keserű szájízzel írok ma nektek! Sajnos a ma esti (szerda – szerk. megj.) mérkőzésre nagyon sokan odaadták a szurkolói kártyájukat (eladták), a FCSB szurkolóinak! Pont azért hoztuk létre a szurkolói kártyát, hogy ne kerülhessen sor rendbontásra és az idegen csapat szurkolói külön helyen szurkoljanak, és így elkerüljük az esetleges konfliktusokat!” – adott hangot az esettel kapcsolatos felháborodásának.

Soraiban arra utalt, hogy a szurkolói kártya rendszerét azért vezette be a klub, hogy könnyebben azonosítani tudják a meccsre járó drukkereket, és ne történhessenek hasonló visszaélések.

Fotó: Diószegi László Facebook oldala

A kártyák eladása miatt több bukaresti szurkoló is bekeveredhet a hazaiak közé, ami adott esetben magával hordozhatja a nyílt konfrontáció veszélyét. Ezzel kapcsolatban Diószegi László nyugalomra intette közleményében a meccsen részt vevő szurkolókat, hogy ne reagáljanak a provokációra.

Ugyanakkor figyelmeztette azokat, akik eladták a szurkolói kártyájukat a FCSB szimpatizánsainak, hogy bármi történik az esti meccsen a felelősség őket is terheli. Ha sikerül a klubnak azonosítania az eladott vagy elajándékozott szurkolói kártyákat, azok érvényét veszítik. A klubelnök szerint a csapatnak nincs szüksége olyanokra, akik tíz lejért eladják magukat. Üzent továbbá a meccsen résztvevő OSK szurkolóknak is.

„Nekünk mindig a ti biztonságotok az első! Soha nem gondoltam, hogy vannak ilyen személyek, akik ilyesmire vetemednek! Tényleg nincs szükségünk olyan szurkolókra, akik 10 lejért eladják magukat Mindig azzal dicsekszünk, hogy mi mások vagyunk! Ezek után feltevődik a kérdés, hogy tényleg? Kell tudjátok, nyíltan kimondom, inkább legyünk kevesebben, de igazi OSK szurkolók, akik nem csapják be a klubot, csapatot! Végezetül csak annyit, ahogy mindig szoktam mondani, most is megteszem, hogy az igazság úgy is győz a végén, és most is fog! Hajrá OSK!  Csak azért is gyertek, mutassuk meg, milyen amikor zúg a hajrá Szentgyörgy!” – írja bejegyzésében Diószegi László.

A FCSB szurkolók fokozott meccs iránti érdeklődése azzal magyarázható, hogy csapatuk nagyon közel van már a bajnoki címhez. Adott esetben már eben a fordulóban megszerezheti, szerda este viszont még biztosan nem, ugyanis saját győzelme mellett a Craiovai Universitatea botlására is szüksége lenne hozzá.

A mérkőzés szerda este 21 óra 45 perctől kezdődik.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?