Rendőrkézre került a sepsiszentgyörgyit verő kolozsvári focihuligán

Antal Árpád polgármester felhívására jelentkezett az a sepsiszentgyörgyi férfi, akit a vasárnapi Sepsi OSK és Kolozsvári „U” mérkőzés előtt, az utcán bántalmaztak a kolozsvári csapat vendégszurkolói. Panasza nyomán a rendőrség azonosította az elkövetőt és bűnvádi eljárást indítottak ellene.

Mint arról beszámoltunk Antal Árpád hétfőn elítélte és elfogadhatatlannak tartotta a bajnoki mérkőzés előtt történteket és nyilvános felhívásban kérte az áldozatot, keresse meg őt, hogy közbejárhasson a verekedő kolozsvári vendégszurkolók felelősségre vonása érdekében. Ennek nyomán jelentkezett az áldozat és feljelentést is tett a rendőrségen.Kolozsvári szurkolók Sepsiszentgyörgyön | Fotó: Kolozsvári „U” Facebook oldala

„Felvette a kapcsolatot velem az a férfi, akit vasárnap bántalmaztak, majd egyeztettem a rendőrség képviselőivel, akik arról tájékoztattak, hogy nyomozást indítottak. Értesüléseim szerint azonosították az elkövetőt, további kivizsgálást folytatnak, valamint büntetőeljárást is indítottak testi sértés és rongálás miatt” – nyilatkozta Antal Árpád polgármester.
A bántalmazott sepsiszentgyörgyi férfi elmondása szerint ő nem Sepsi OSK szurkolóként volt jelen a tett helyszínén, hanem vásárolni indult, majd a bevásárlóközpont közelében megszólította a vendégszurkolókat, amiért azok szemetet dobtak a földre. A szurkolók azonban visszavágtak, szóváltás alakult ki, amely tettlegességig fajult.

Antal Árpád szerint tanulság, hogy minden ilyen esetben az áldozat vagy szemtanúk azonnal (!) hívják az 112-es ingyenes számot, kérjenek segítséget és tegyenek feljelentést. Csak így lehet gyorsan azonosítani az elkövetőeket és felelősségre vonni őket.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?