Sepsiszentgyörgyi szurkolót vertek meg a Kolozsvári U focicsapatot kísérő huligánok

Elfogadhatatlan, ami Sepsiszentgyörgyön történt a Sepsi OSK és Kolozsvári Universitatea mérkőzése előtt, szögezte le Antal Árpád polgármester azt követően, hogy vasárnap az Oltmező utcában kolozsvári szurkolók vertek meg egy focimeccsre tartó sepsiszentgyörgyit. 

A rendelkezésre álló információk szerint a Kaufland nagyáruház előtti szakaszon történt az incidens, amikor a kolozsvári U szurkolói kiszálltak az autójukból és bántalmaztak egy OSK szurkolót, aki a mérkőzés helyszínére tartott. Az incidensről vasárnap megjelent egy videófelvétel is az Instagramon, ám azt időközben törölték.

Fotók: FC Universitatea Cluj/Facebook

Antal Árpád szorgalmazza a huligánok beazonosítását és felelősségre vonását. Ezt viszont hátráltatja, hogy sem az áldozat, sem szemtanúk nem jelentették az esetet a hatóságoknak. A polgármester nyilvános felhívással fordult az áldozathoz és a szemtanúkhoz, hogy keressék fel őt, hogy közbenjárhasson a tettesek felelősségre vonása érdekében.

„Elfogadhatatlan, hogy ilyen incidens történjen Sepsiszentgyörgyön. Szeretettel és barátsággal várjuk a focicsapatok szurkolóit, de elvárjuk azt is, hogy viselkedjenek civilizáltan, ahogyan a Sepsi OSK szurkolói is teszek, amikor más városba utaznak”, fogalmazta meg Antal Árpád.

Hozzátette: amikor focimeccs zajlik Sepsiszentgyörgyön, akkor az esemény biztonságáért a csendőrség egy brassói speciális alakulata felel. Azok csak szükség esetén kérnek segítséget a helyi csendőrségtől vagy rendőrségtől. A brassói csendőrség speciális alakulatának feladata, hogy a városba szervezetten érkező szurkolókat elkísérje a mérkőzés helyszínéig, illetve az OSK Arénában szavatolja a rendet.

Antal Árpád felvette a kapcsolatot a brassói csendőrség parancsnokával, aki azt mondta, értesültek a vasárnapi incidensről, ám az olyan helyen történt, ahol nem voltak jelen a csendőrök, a kolozsvári huligánok nem a szervezett szurkolói csoporttal érkezhettek, hanem saját autóval. A polgármester szerint tanulság, hogy minden ilyen esetben az áldozat vagy szemtanúk azonnal (!) hívják az 112-es számot, kérjenek segítséget és tegyenek feljelentést. Csak így lehet gyorsan azonosítani az elkövetőket és felelősségre vonni őket.

A vasárnapi incidens kapcsán utólag próbálják azonosítani a tetteseket és felelősségre vonni őket, ehhez fontos lenne, hogy az áldozat vagy szemtanúk vegyék fel mihamarabb a kapcsolatot Antal Árpád polgármesterrel.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?