Birkózás: Incze Kriszta kijutott a párizsi olimpiára

Az Isztambulban zajló olimpiai világkvalifikációs versenyen Incze Kriszta és Cătălina Axente is kiharcolta az olimpiai részvételt.

Kriszta az elődöntőben 6-1-re győzte le Veranika Ivanovát, ezzel pályafutása során másodszor vesz részt az ötkarikás játékokon, számol be a Facebook oldalán a Sepsi SIC sportklub.

Cătălina szintén az elődöntőben szerzett győzelemmel harcolta ki karrierje első olimpiai szereplését, miután 6-3-ra legyőzte Anastasia Zimiankovát.

Incze Kriszta már több fontos versenyen megmutatta, képes kiemelkedő eredményeket elérni. A Sepsi SIC birkózója korábban a Maszolnak azt mondta, úgy érzi, fizikailag és technikailag előrelépett a tokiói olimpia óta, a magabiztossággal viszont továbbra is akadnak problémái, amelyeket háttérbe kell szorítania a sikerhez.

Incze Kriszta Tünde 1996-ban született Sepsiszentgyörgyön. A birkózás eleinte hobbi volt számára, édesapja biztatására kezdte el profi szinten űzni, a Sepsi SIC klub versenyzőjeként pedig már évekkel ezelőtt felhívta magára a figyelmet eredményeivel. Mára már többszörös Európa-bajnoki érmesnek és olimpiai nyolcadik helyezettnek vallhatja magát.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

 

banner_fX8C1fFi_KUK_Webbanner_300x250_ANIM_UJ.gif
banner_yJD1hpjB_KUK_Webbanner_970x250_ANIM_UJ.gif
banner_fZuguXC4_KUK_Webbanner_728x90_ANIM_UJ.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?