Ausztriában versenyeztek a Csíkszeredai VSK sífutói

Három kontinensről és tizenkét országból, több mint száz résztvevővel vette kezdetét Ausztriában a Ski-O Tour sorozat, amely egyben a sítájfutó világkupa első fordulója is volt. A Csíkszeredai VSK  négy sportolót nevezett a megmérettetésre.

Eredetileg Ramsau kellett volna otthont adjon a Ski-O Tour sorozat első versenyének, de mivel Ausztriában is hóhiánnyal küzdenek, így a versenyt elköltöztették az 1700-1800 méteren fekvő Tauplitzalmra. Az új helyszínen már az első nap (hétfőn) nagy havazás volt, így a verseny friss hóban zajlott – számolt be a Csíkszeredai VSK közleménye.

Szép Zoltán | Fotók: Csíkszeredai VSK

A sprintversenyt a norvég Bjornar Kvale nyerte, honfitársa a világranglista éllovas Jorgen Baklid és Isak Jonsson előtt. A csíkiak közül Szász Botond az 59., Szép Zoltán a 60., Simion Suciu a 63., Gegő Hunor a 66. lett, tudtuk meg.

Szász Botond

Kedden a nagy havazás miatt több órát csúszott a rajt és a pályát is le kellett rövidíteni a nagy mennyiségű friss hó és az erős szél miatt. A győzelmet a finn Aapo Viipola húzta be, két norvég Henrik Fredriksen Aas és Isak Jonsson előtt. A VSK sítájfutói közül Gegő Hunor a 49., Szép Zoltán az 51., Simion Suciu az 52., míg Szász Botond az 58. helyen ért célba.

Gegő Hunor

Zárásként a 16,5 km hosszú üldözőversenyt bonyolították le, amelyen két térképcsere is volt. A leggyorsabbnak a norvég Jorgen Baklid bizonyult, a finn Niklas Ekstrom és a szintén norvég Henrik Fredriksen Aas előtt. A székelyföldiek közül Szép Zoltán az 53., Simion Suciu az 55., Szász Botond az 58. helyen végzett, Gegő Hunor belázasodott és nem tudott rajthoz állni.

Suciu Simion

A Ski-O Tour sorozat pénteken a svájci Val Müstairban folytatódik. Összetettben Isak Jonsson áll az élen, a VSK Csíkszereda képviselői közül Szép Zoltán a 33., Simion Suciu a 36., és Szász Botond a 37. helyről várja a folytatást.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?